Samtykket til fire ukers varetekt

Den drapssiktede 31-åringen som ble pågrepet etter drapet på en 28 år gammel mann på Skillebekk i Oslo lørdag morgen, samtykker til varetektsfengsling i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fengslingsspørsmålet ble avgjort ved såkalt kontorforretning. Den siktede erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men har likevel samtykket i politiets ønske om fengsling, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Mona Høiness representerer den siktede 31-åringen. Han nekter straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap, men har likevel gått med på å la seg fengsle.

- Han har gått med på å la seg fengsle fordi han ser at politiet behøver tid til å oppklare denne saken. Men han nekter straffskyld for forsettlig drap, han mener han skjøt i selvforsvar, sier Høiness til NTB.

Hun forteller at hennes klient mandag er dypt ulykkelig over det som skjedde natt til lørdag. På festen i Gabels gate skal han ha blitt skamslått av to personer, ifølge Høiness uten at han ante årsaken. Han skal ha gått hjem og hentet et våpen før han returnerte for å skvære opp.

- Klienten min er helt sønderknust med tanke på at det som skulle være et skremmeskudd, utviklet seg til å ha drept en uskyldig person. Han kjente ikke offeret en gang, sier Høiness.

I dag ble 31-åringen undersøkt av en lege som påviste hjernerystelse. Det er av den grunn ikke foretatt nye forhør etter et langt videoforhør søndag.

(NTB)