Samuel (3) sperret inne med vannkopper

Familien Berntsens Bulgaria-ferie ble ødelagt da sønnen Samuel ble isolert med vannkopper. Familien ble først nektet kompensasjon fra Europeiske - fordi sønnen ikke var syk nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treåringen ble pålagt å holde seg på hotellrommet i ti dager, noe som spolerte ferien for både gutten og foreldrene Trond (34) og Vessi (28).

-  Vi synes det er greit at myndighetene pålegger Samuel å holde seg på rommet, av hensyn til smittefare. Men når vi har fått ødelagt ferien, og er forsikret, bør vi få noe igjen, sier Samuels far, Trond Berntsen, til Dagbladet.

-  Ikke syk nok

Det som skulle bli et kjærkomment avbrekk i bulgarske Albena, utviklet seg til et mareritt for familien Berntsen. Etter å ha fått vannkopper, ble gutten holdt isolert på hotellrommet, og måtte nøye seg med å se på de andre barna som lekte i strandkanten.

-  Det er ikke så lett å forklare en treåring at han ikke kan gå ut, sier Berntsen.

Lille Samuel ble syk forrige mandag, og faren kontaktet da en av Europeiskes leger på telefon. Beskjeden var klar: Treåringen var ikke syk nok til at familien kunne få kompensasjon av forsikringsselskapet. Først etter tre dager kom kontrabeskjeden: Samuel og en av foreldrene får nå totalt 1000 kroner dagen som følge av sykdommen til sønnen.

Selskapet begrunnet først avslaget med at vannkopper ikke var en alvorlig nok sykdom. Samtidig insisterer den lokale legen og hotellet på at gutten må holdes isolert på rommet i minst ti dager. De kan heller ikke reise hjem, fordi flyselskapet har de samme restriksjonene. Først etter ei drøy uke fikk Samuel lov til å bevege seg utenfor hotellrommet.

Ulikt syn

Dagbladet tok kontakt med Europeiske for å få en forklaring på avslaget. Kort tid etter fikk Trond Berntsen beskjed om at familien likevel får kompensasjon for den ødelagte ferien.

-  Alt vi gjør, er basert på kontakt mellom lokale leger og våre leger på alarmsentralen. En slik kontakt var først etablert en time før Dagbladet ringte oss. Det som ligger til grunn, er et høyst ulikt syn på vannkopper fra legehold i Bulgaria og i Skandinavia. Når den lokale legen sier at gutten ikke kan gå ut, retter vi oss etter det, selv om skandinaviske leger mener at man kan være ute med en slik diagnose, sier informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

ISOLERT: Tre år gamle Samuel Berntsen fikk vannkopper, og måtte holde seg på dette hotellrommet resten av ferien. Da familien kontaktet Europeiske, fikk de først beskjed om at gutten ikke var syk nok til at de kunne få kompensasjon.