Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samuel (30) gjemte seg i et tre og så 20 ungdommer bli massakrert

- Jeg følte meg trygg i Norge.

VIL KOMME TILBAKE: 30-åringen er leder for i Uganda samarbeider med Arbeiderpartiet, har jeg også tidligere gjestet Utøya om sommeren. Selv sier Muyizzi at han ville kommet tilbake til Utøya til neste år dersom det blir sommerleir. 
Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
VIL KOMME TILBAKE: 30-åringen er leder for i Uganda samarbeider med Arbeiderpartiet, har jeg også tidligere gjestet Utøya om sommeren. Selv sier Muyizzi at han ville kommet tilbake til Utøya til neste år dersom det blir sommerleir. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUNDVOLLEN (Dagbladet): Samuel Muyizzi, som er medlem av et politisk ungdomsparti i Uganda, forteller til Dagbladet at han ikke er spesielt god på å svømme, og derfor bestemte seg for å klatre opp i et tre da skytingen startet på Utøya fredag.

Var vitne til rene henrettelser Muyizzi deltok på møtet som ble holdt for å informere AUF-ungdommene om bomben som gikk av i regjeringskvartalet tidligere på dagen.

- Så kom noen løpende og ropte at noen skyter på oss.

- Jeg har opplevd å bli skutt på under demonstrasjoner i Uganda, så jeg ba folk om å ikke få panikk, forteller han.

- Jeg klatret opp i et tre og gjemte meg. Fra treet så jeg rundt 20 personer bli henrettet. Han var helt iskald, og opptrådte som en profesjonell drapsmann.

Også Muyizzi skal ha overhørt at drapsmannen forsøkte å lure ut sine ofre.

- Han sa at folk burde komme ut fra gjemmestedene sine, og at de ville bli reddet. Når folk kom ut, skjøt han dem.

- Jeg følte meg trygg i Norge 30-åringen skal bare ha observert en gjerningsmann.

Etter å ha tilbrakt litt tid i treet, klatret han ned og gikk til vannkanten. Ute på en stein i vannet lå han fram til politiet kom og reddet han fra øya.

Han kan fortelle at gjerningsmannen hadde ammunisjon og våpen i et belte rundt livet- akkurat slik som politiet har.

- Jeg følte meg trygg her i Norge, mer enn noe annet sted. Hvis dette kan skje her, kan det skje hvor som helst, legger han til.

ET MINNE: Dette armbåndet fra årets Utøya, vil jeg beholde. Ja det vil jeg definitivt, sier Samuel Muyizzi (30) til Dagbladet. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
ET MINNE: Dette armbåndet fra årets Utøya, vil jeg beholde. Ja det vil jeg definitivt, sier Samuel Muyizzi (30) til Dagbladet. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer