Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap i USA

Samuel (41) betalte leiemordere for å slippe unna fengsel. Nå risikerer han livstid etter tre drap

Lurte kona til Mexico for å drepe henne. 

FUNNET SKYLDIG: 41 år gamle Samuel Velasco ble i forrige uke funnet skydig i å ha betalt leiemordere for å utføre tre drap. Selv mener han at han er uskyldig. Foto: El Paso Police Department 
FUNNET SKYLDIG: 41 år gamle Samuel Velasco ble i forrige uke funnet skydig i å ha betalt leiemordere for å utføre tre drap. Selv mener han at han er uskyldig. Foto: El Paso Police Department  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samuel Velasco Gurrola (41), fra El Paso i Texas, ble i forrige uke funnet skyldig i å ha betalt leiemordere for å gjennomføre tre drap i 2008.

Det hele skal ha startet da 41-åringen samme år var tiltalt for overgrep og uanstendig oppførsel mot sin egen stedatter.

Overgrepene skal ha funnet sted i 2005, og ifølge CBS News kunne han blitt dømt til 99 års fengsel dersom han ble funnet skyldig.

- Ønsket ikke å utføre drapene i USA

Det amerikanske justisdepartementet skriver at skulle kona vitne mot ham i rettssaken, og at drapene ble utført for å forhindre at det skulle skje.

Velasco skal ha konspirert sammen med blant annet broren og søsteren sin, som også ble funnet skyldige av juryen under rettssaken som ble avsluttet forrige uke.

- De diskuterte at det var nødvendig å eliminere kona slik at hun ikke kunne vitne mot ham. Sammen la de en plan om hvordan de skulle få tatt henne - ved å lure henne til Mexico fordi de ikke ønsket å utføre drapene i USA. På det tidspunktet var planen å drepe faren hennes, slik at begravelsen kunne finne sted i Mexico, slik at kona ble tvunget til å reise dit, har Jason Kaunas i FBI tidligere forklart, skriver Washington Post.

41-åringen skal ha betalt leiemordere for å oppsøke konas far og drepe ham. Da det var gjennomført, ble begravelsen arrangert, men kona møtte ikke opp. Dermed kunne heller ikke drapet på henne gjennomføres.

- Finnes ikke bevis

Velasco la dermed en ny plan. Gjennom leiemordere gikk han etter konas søster. Hun ble drept bare uker etter faren, og førte til nok en begravelse i Mexico.

Denne gangen møtte kona opp i begravelsen, hvor leiemorderne skal ha drept henne. Saken mot Velasco, som skulle opp i retten i 2008, ble dermed henlagt.

- Myndighetene kommer med alle mulige argumenter, men det finnes ikke bevis, uttalte Velascos advokat i retten for en uke siden.

Juryen fant ham imidlertid skyldig, og straffeutmåling vil finne sted i slutten av januar. Ifølge justisdepartementet risikerer han å bli dømt til livstid i fengsel.

Velascos søster og bror har innrømmet at de sammen konspirerte om å gjennomføre drap i utlandet. For deres del finner straffeutmålingen del i desember.

Selv mener Samuel Velasco at han er uskyldig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!