SERIEDRAPSMANN: Samuel Little hevder han har drept rundt 90 kvinner. Så langt har politiet klart å bekrefte rundt en tredjedel av sakene. Foto: Mark Rogers / Odessa American via AP / NTB scanpix
SERIEDRAPSMANN: Samuel Little hevder han har drept rundt 90 kvinner. Så langt har politiet klart å bekrefte rundt en tredjedel av sakene. Foto: Mark Rogers / Odessa American via AP / NTB scanpixVis mer

Samuel (78) er dømt for tre drap. Hevder han har drept rundt 90 kvinner: - Han er et monster

Nå mener politiet Samuel Little er gjerningsmannen i en nesten 50 år gammel drapsgåte.

- Jeg gjorde det ikke!

Det ropte den da 74 år gamle Samuel Little like før han i 2014 ble dømt til livstid i fengsel for drapene på tre kvinner, som ble funnet drept på slutten av 80-tallet, ifølge Los Angeles Times.

Little ble pågrepet på et senter for hjemløse i Kentucky i 2012, ettersom han var ettersøkt i en narkotikasak. Da Little ble pågrepet ble det tatt DNA-prøver av ham, som kunne kobles til de tre 30 år gamle drapssakene.

- I alle tre sakene hadde kvinnene blitt slått og så kvalt, likene ble dumpet i en bakgate, i en container og i en garasje, fortalte FBI, ifølge National Public Radio.

På tross av DNA-bevisene benektet altså Little at han var skyldig. Men nå, fire år etter dommen, har pipa fått en annen lyd.

Har tilstått 90 drap

I vår gikk føderale og lokale etterforskere gjennom Littles bakgrunn, og klarte på den måten å koble ham til et drap i Texas.

En etterforsker fra Texas dro til California, der Little satt fengslet, for å avhøre ham. Under dette avhøret antydet Little, som har skrantende helse, at han ville snakke, dersom han fikk flytte til et annet fengsel.

Little ble overført til fengsel i Texas, og da kom innrømmelsene på løpende bånd.

I de påfølgende ukene avslørte han detaljer om hvilke stater han hadde besøkt og kvinner han hevdet han hadde drept. Så langt har FBIs etterforskere bekreftet 34 drap Little har forklart seg om, men det samlede tallet kan være så mange som 90.

En av de mer oppsiktsvekkende tilståelsene dreier seg om en 46 år gammel drapssak, som også illustrerer godt hvor godt Little husker drapene.

Tilsto drap fra 1972

For i 1972 ble en kvinne som politiet fremdeles ikke kjenner identiteten til funnet drept i Prince George's County i Maryland, skriver Washington Post.

Det som gjorde saken utfordrende for politiet er at de ikke fant stort mer enn skjelettrester etter kvinnen. Dermed kunne de ikke fastslå hvor hun kom fra, hvem hun var, eller hvordan hun kunne ligge drept i skogen i flere måneder før en jeger tilfeldigvis fant henne.

Under et av de mange avhørene politiet i Texas gjennomførte med Little fortalte seriedrapsmannen om et drap han hadde begått i 1972. Da skal han ha møtt en kvinne på en busstasjon Washington D.C. De to dro nordover sammen.

Tre dager etter at de møttes for første gang skal de ifølge Little ha dratt opp til et skogsområde i Prince George's County i Maryland for å ha sex. Der skal Little ha drept henne.

Politiet i Texas varslet politiet i Prince George om informasjonen de hadde fått fra Little. Da de så gjennom sine uløste saker fant de ut at drapet på den uidentifiserte kvinnen i 1972 «passet perfekt med det han beskrev».

- Gir oss håp

I høst dro derfor etterforskere fra Maryland til Texas for å se om Little faktisk satt på svaret på den 50 år gamle drapsgåten. Og på tross av at drapet ble begått for flere tiår siden, husket Little bemerkelsesverdig mange detaljer.

Han beskrev for etterforskerne skilt han hadde sett, veiene han hadde kjørt på, og u-svingen han hadde gjort, før han med stor presisjon forklarte hvor han hadde forlatt den døde kvinnen. Detaljene stemte overens med politiets opplysninger.

De ble dermed helt overbevist om at Little faktisk er gjerningsmannen. De håper nå at han kan bidra med opplysninger som gjør at de kan identifisere den drepte kvinnen.

Politiet har fått detaljerte beskrivelser av kvinnen av Little, som ifølge etterforskerne har fotografisk hukommelse.

- Dette gir oss håp om at hun vil bli identifisert. Det gir oss en retning. Det gir oss flere ledetråder som vi kan se på, sier Greg McDonald ved politiet i Prince George.

Regner saken som oppklart

Etterforskere kunne dermed onsdag annonsere at saken nå regnes som oppklart i lys av Littles tilståelse. Siden Little allerede soner tre livstidsdommer og forventes å dø i fengsel, kommer ikke politiet til å tiltale ham for drapet.

- Da vi snakket med ham kunne vi høre at han ble begeistret av å beskrive drapene og beskrive hvordan han kvalte sine ofre, forteller Bernie Nelson, en av etterforskerne.

- Han så deg rett i øynene og sa at han ikke kunne noe for det. Han er et monster.

FBI har offentliggjort et kart som viser hvor drap Little hevder å ha begått, men der ofrene ikke har blitt identifisert eller politiet ikke har klart å bekrefte at det har blitt begått et drap, skal ha funnet sted.

- Tro det eller ei, men man ser bare ondskap noen få ganger i karrieren. Jeg vil si at å se inn i øynene hans er å se ren ondskap, sier Tim Marcia ved Los Angeles-politiet til New York Times.

FBI sier at Little «kan være en av de verste massemorderne i amerikansk historie».

Little var en omstreifer og drapene han hevder å ha begått skal ha blitt utført over stort sette hele landet. Fra California i vest, gjennom sørstatene og Midtvesten og til Florida, noe som kan forklare hvorfor politiet ikke har koblet drapene før nå.

Kvinnene Little påstår å ha drept var sårbare. Ifølge FBI var kvinnene «ofte involvert i prostitusjon og avhengige av narkotika».