Samuel fant begge de døde pastorkonene

Samuel Frankner (28) fant begge de drepte konene til den norske pastoren Helge Fossmo. Han er nå politiets hovedvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Dagbladet/Expressen): Han fant den pastorens første kone drept i 1999. I januar i år fant han først sin husvert Mats Daniel Linde hardt skadd i brystet og ansiktet. Så fant han den drepte Aleksandra Fossmo. Her er hans beretning fra mordnatta:

- Jeg var iskald og livredd. Jeg tenkte at det når som helst kunne komme noen, sier Frankner til svensk TV4.

Så masse blod

Han skjønte først ikke at husverten var truffet av pistolskudd, og med sin snart toårige sønn på armen styrtet han til for å hjelpe den skadde Mats Daniel Linde. Han eier nabohuset til den norske pastoren og hans drepte kone.

- Jeg så mye blod, sier Frankner.

Så ringte han på hos pastoren og en annen nabo. Da pastoren ble med i sykebilen som fraktet Linde til sykehuset, sa Frankner at han sammen med nabokona skulle si fra til pastorens kone at hennes mann var blitt med sykebilen. Samuel forteller til TV4:

- Jeg lar henne (nabokona) gå foran i trappa. Hun banker på flere ganger uten at noen åpner. Jeg skjønner at noe ikke stemmer, og foreslår at vi går inn i huset sammen. I dobbeltsenga ligger Aleksandra Fossmo, henrettet med tre skudd.

Ropte morderen?

Sengeteppet lå over henne. Panna hennes var grå. Det var...veldig ubehagelig. Så ser vi mer av henne, og det er veldig mye blod. Så hører en mannsstemme: - Jeg hadde på følelsen at det var morderen som ropte. Jeg ble kald og livredd, og svarte ikke. Det roper igjen, og jeg spør hvem det er. Det var politiet, sier han. Frankner fant Fossmos første kone drept, i 1999. Etterforskningen er nå gjenopptatt.

DRAPSSTEDET: I dette huset i Knutby ble pastorens kone funnet drept i januar i år.