Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SANA: USA-ledet luftangrep mot mål i Syria

Krigsfly fra den USA-ledede koalisjonen har angrepet flere militære posisjoner i Syria, ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Noen av våre militære posisjoner mellom Albu Kamal og Hmeimeh ble truffet i dag morges i et angrep fra den amerikanske koalisjonens krigsfly, sier en militærkilde til SANA. Kilden sier angrepet kun har resultert i materielle skader.

De to stedene ligger i den østlige Deir al-Zor-provinsen. Her har russisk-støttede syriske styrker og den USA-ledede koalisjonen ført separate offensiver mot den ytterliggående islamistgruppa IS.

I fjor ble den nedsatt en såkalt skillelinje langs elva Eufrat for å hindre at de to sidene støter sammen. Regimestyrker holder til på den vestlige siden, mens USA-støttede SDF holder til i øst.

Ifølge den libanesiske Hizbollah-bevegelsens nettsted er det snakk om to angrep. Ett fant sted nært grensen til Irak, og det andre traff rundt 100 kilometer vest for Eufrat, ifølge Reuters.

Konflikten i Syria begynte i mars 2011. Siden har en rekke ulike opprørsgrupper, mange av dem med støtte fra andre land i regionen og Vesten, kjempet mot regimet og til dels også mot hverandre.

Assad-regimet får støtte fra Russland, Iran og libanesiske Hizbollah.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media