SANA: USA-ledet luftangrep mot mål i Syria

Krigsfly fra den USA-ledede koalisjonen har angrepet flere militære posisjoner i Syria, ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Noen av våre militære posisjoner mellom Albu Kamal og Hmeimeh ble truffet i dag morges i et angrep fra den amerikanske koalisjonens krigsfly, sier en militærkilde til SANA. Kilden sier angrepet kun har resultert i materielle skader.

De to stedene ligger i den østlige Deir al-Zor-provinsen. Her har russisk-støttede syriske styrker og den USA-ledede koalisjonen ført separate offensiver mot den ytterliggående islamistgruppa IS.

I fjor ble den nedsatt en såkalt skillelinje langs elva Eufrat for å hindre at de to sidene støter sammen. Regimestyrker holder til på den vestlige siden, mens USA-støttede SDF holder til i øst.

Ifølge den libanesiske Hizbollah-bevegelsens nettsted er det snakk om to angrep. Ett fant sted nært grensen til Irak, og det andre traff rundt 100 kilometer vest for Eufrat, ifølge Reuters.

Konflikten i Syria begynte i mars 2011. Siden har en rekke ulike opprørsgrupper, mange av dem med støtte fra andre land i regionen og Vesten, kjempet mot regimet og til dels også mot hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer