MISTET To barn og en mann har mistet livet i den indiske hovedstaden Delhi etter at strupene deres ble skåret over av drage-liner. Foto: AP Photo/Tsering Topgyal/NTB Scanpix
MISTET To barn og en mann har mistet livet i den indiske hovedstaden Delhi etter at strupene deres ble skåret over av drage-liner. Foto: AP Photo/Tsering Topgyal/NTB ScanpixVis mer

Sanchi (3) sto på fanget til moren og så på dragene. Det ble det siste hun så før hun fikk strupen skåret over

Livsfarlig dragelek i Delhi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To barn og en mann har mistet livet i den indiske hovedstaden Delhi etter at strupene deres ble skåret over av drage-liner.

Bakgrunnen for dødsulykkene er at mange kler linene i oppskåret glass, dette for å kutte linene til andre drager.

Mistet livet

Tre år gamle Sanchi Goyal og en fire år gammel gutt, som foreløpig bare er identifisert som «Harry», mistet begge livet etter at de kikket ut av soltaket på bilene de satt i. Det skriver britiske The Guardian.

22 år gamle Zafar Khan døde etter at han fikk en line viklet rundt halsen mens han var ute og kjørte motorsykkel.

Hindustan Times skriver at Goyal sto på fanget til moren med hodet ut av soltaket på bilen deres. De siterer en talsmann fra politiet på at «dragelinen kuttet gjennom halsen hennes» og at «kuttet var så dypt at hun døde momentant».

Den fire år gamle gutten som er identifisert som «Harry», var ute på en lang biltur for å feire uavhengighetsdagen sammen med sine foreldre. Også han fikk strupen skåret over, mens 22 år gamle Khan døde som følge av blodtap.

Forbudt

I tillegg ble en åtte år gammel gutt i Ghaziabad stygt skadet i en liknende hendelse. Han måtte sy 20 sting, men slapp unna ulykken med livet i behold.

Dyrelivet lider også på grunn av den livsfarlige tradisjonen, da over 500 skadde fugler har blitt bragt inn til en dyreklinikk. Det skriver Times of India.

Politiet etterforsker alle hendelsene, og har nå lagt ned forbud mot drage-liner dekket av glass eller metall. Brudd på dette kan medføre opptil fem år i fengsel, og /eller en bot på 100 000 rupi.

Dette tilsvarer i overkant av 12 000 norske kroner.