Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandberg: - Dersom der skal voteres for eller mot statsstøtte til OL på søndag, tror jeg landsmøtet sier nei

Det skal være massivt flertall mot OL i Oslo på Frp' landsmøte som er samlet på Gardemoen denne helga.

NEI TIL OL? Frp's landsmøte skal denne helga ta stilling til et resolusjonsforslag som ber partiet si nei til OL. Det vil legge sterke føringer når saken om garanti for statsstøtte skal opp i Stortinget. Her partileder Siv Jensen med nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen. Sandberg leder redaksjonskomiteen som seinere i ettermiddag skal legge fram sin innstiling til resolusjonsforslaget.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NEI TIL OL? Frp's landsmøte skal denne helga ta stilling til et resolusjonsforslag som ber partiet si nei til OL. Det vil legge sterke føringer når saken om garanti for statsstøtte skal opp i Stortinget. Her partileder Siv Jensen med nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen. Sandberg leder redaksjonskomiteen som seinere i ettermiddag skal legge fram sin innstiling til resolusjonsforslaget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Bergens Tidende melder nå på nett at redaksjonskomiteen på Frp-landsmøtet i ettermiddag kommer til å innstille på å si nei til en statsgaranti for et OL i Oslo i 2022.

I praksis betyr det nei til OL.

Dagbladet vet at redaksjonskomiteen skal ha et møte klokka 14 i ettermiddag. Før det er komiteens leder Per Sandberg lite lysten til å si noe.

- Dette blir lagt fram i ettermiddag, sier han til BT.

Avisa har fått bekreftet fra både motstandere og tilhengere av mesterskapet at redaksjonskomiteen har innstilt på nei.

Kilder Dagbladet har snakket med, har pekt på muligheten for saken kan sendes til stortingsgruppa, uten realitetsbehandling på landsmøtet.

Det avviser Per Sandberg langt på vei overfor Dagbladet.

- Dette er en sak for landsmøtet, sier han.

Seinere i dag behandles altså resolusjonsforslaget fremmet av fylkeslagene i Troms og Sogn og Fjordane, om å si nei til OL.

Kilder Dagbladet har snakket med, mener nei-sida er i stor flertall på helgas landsmøte. Nestleder Sandberg tror også dét:

- Dersom der skal voteres for eller mot statsstøtte til OL på søndag, tror jeg landsmøtet sier nei, sier han.

Det trenger likevel ikke bety et nei til OL.

- Gitt en votering på landsmøtet, er jeg sikker på at våre statsråder følger landsmøtets vilje. Men Høyre kan fortsatt søke flertall med eksempelvis Arbeiderpartiet i Stortinget, dersom Frp's statsråder tar dissens i saken, sier Sandberg, som legger til at han slett ikke er sikker på at et Frp-nei i helga betyr et endelig nei til OL.

Overfor Dagbladet i går, sa imidlertid kilder i både Høyre og Arbeiderpartiet at et Frp-nei trolig betyr nei til OL.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!