<strong>SKAL STOPPE:</strong>  Per Sandberg vil stoppe en egen muslimsk skole i Oslo. Foto: Øistein Monsen/Dagbladet.
SKAL STOPPE: Per Sandberg vil stoppe en egen muslimsk skole i Oslo. Foto: Øistein Monsen/Dagbladet. Vis mer

Sandberg: - Det siste Oslo trenger er mer segregering

Nestleder Per Sandberg i Frp tordner mot sin egen regjering og mener den bør stoppe planene om en egen muslimsk skole i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Frp-nestleder Sandberg er forbannet på både statsminister Erna Solberg (H) og sin egen regjering, som ikke har noen planer om å stoppe foreningen «Mødre for muslimsk grunnskole», planer om en egen muslimsk grunnskole på Grønland i Oslo.

- Det siste Oslo trenger nå er mer segregering. Jeg ber både statsministeren og hele regjeringen tenke seg om og slutte å være så naiv, sier Sandberg til TV 2.

Muslimskolen har fått grønt lys av Utdanningsdirektoratet til å starte opp. Flere politikere i hovedstaden har på tvers av partigrenser varslet at de vil klage på avgjørelsen, men statsminister Erna Solberg sier regjeringen ikke nødvendigvis vil stoppe skolen.

- Vi kan ikke diskriminere og stoppe skoler bare fordi det er en muslimsk skole. Det må faktisk være andre forhold knyttet til skolene slik som lovverket er i dag, sier Solberg.

- Min beskjed til Erna er å tenke integrering, og ikke prinsipper, og da må denne etableringen stoppes, sier Sandberg til TV 2.

Ingen norske medier har fått foreningen «Mødre for muslimsk grunnskole» i tale siden godkjenningen av den muslimske grunnskolen ble kjent. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer