SNAKKER UT: Per Sandberg (58) reiste til Iran på det han selv har kalt en «privat og spontan ferietur». Ferieturen har vist seg å få konsekvenser for hans stilling som fiskeriminister. Reporter: Gunnar Hultgreen. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Sandberg: - Måtte velge mellom Bahareh og statsrådpost

Sier han og kjæresten Bahareh Letnes vil arrangere festival og selge piggdekk

Den nylig avgåtte fiskeriministeren fortalte ifølge Aftenposten at han og kjæresten Bahareh Letnes har «enorme planer».

Ifølge avisa sa han også følgende om sin egen avgang som fiskeriminister.

- Jeg gikk ikke av som statsråd fordi jeg ikke varslet eller hadde med mobiltelefon. Jeg gikk av som statsråd fordi jeg fikk valget mellom å fortsette som statsråd eller å være kjæreste med Bahareh, sier han under forelesningen.

DETTE ER SAKEN: Politisk redaktør i Dagbladet, Geir Ramnefjell, forklarer hvorfor Sandberg-saken er er en unik sak for Solberg-regjeringen. Han mener det er mange ubesvarte spørsmål som må stilles når Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes møter pressen senere i dag. Reporter/video: Emilie Rydning Vis mer

Festival og piggdekk

Avisa har fått tilgang til et opptak av forelesningen, som skjedde på Oslo Met denne uken.

En av planene er å sende «noen tusen piggdekk til Iran».

- Iran har fire årstider hele tiden, de har mye vinter, mye bratte bakker og har ikke piggdekk. Tjene penger som gress. Det er det vi skal gjøre nå, sa Sandberg.

Han røpet også at de to vil lage festival i Oslo.

- Vi skal arrangere en fantastisk svær festival i Oslo, der det iranske og persiske miljøet skal få lov å møtes, både i Norge, Danmark og Sverige, sa Sandberg.

Reiser til Iran

Allerede i oktober reiser paret etter planen tilbake på tur til Iran.

- Vi skal lage fem leserbrev fra Iran, vi skal reise rundt i Iran og lage dokumentarer som vi skal selge, sa Sandberg til studentene, ifølge Aftenposten.

Det ble en voldsom mediestorm etter parets forrige tur til Iran, i sommer, og saken endte med at Sandberg gikk av i forrige uke. Da hadde det blant annet kommet fram at han hadde brutt departementets sikkerhetsinstruks ved å bruke tjenestetelefonen under turen.

Etter saken skal kjæresten ha fått flere hatmeldinger.

- Bahareh ringte departementet i Iran. De lovte oss det at hvis vi kom til Iran nå, så skal de passe på oss på grunn av alle disse drapstruslene, sa Sandberg.