KONTROVERSIELL:  Frps nestleder Per Sandberg sier han til tider kan være en belastning for regjeringen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
KONTROVERSIELL: Frps nestleder Per Sandberg sier han til tider kan være en belastning for regjeringen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.Vis mer

Sandberg: - Mediene er grunnen til at Siv Jensen beklaget IS-uttalelser om KrF

Samtidig innrømmer nestlederen at han til tider kan være en belastning for regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps nestleder Per Sandberg sier han til tider kan være en belastning for regjeringen. Samtidig hevder han mediene jager ham og Frp i flokk, og at det er grunnen til at partileder Siv Jensen beklaget hans uttalelser.

- Hun har valgt å beklage fordi mediene springer etter meg eller oss i flokk. Da er en beklagelse på sin plass, så kan vi prøve å få gjort det vi er satt til å gjøre: drive politikk og prøve å få fram bedre politiske løsninger. Og ja, jeg kan til tider kanskje være en belastning for regjeringen, på samme måte som jeg kanskje er befrielse for våre velgere, sier Sandberg i et intervju med Aftenposten.

Det var torsdag Sandberg kom med uttalelsene om at KrF har et ansvar for at mennesker fra Norge knytter seg til terrororganisasjoner. Siden fant KrF-leder Knut Arild Hareide det vanskelig å akseptere beklagelsen fra Sandberg, som ble gitt med svært mange forbehold.

Fredag ettermiddag ga Frp-leder Siv Jensen en uforbeholden unnskyldning for uttalelsene under et intervju med TV 2, en unnskyldning Hareide har akseptert.

(NTB)