Sandberg anklager politikerne for indirekte drap

ONSØY, Østfold (Dagbladet): - Kjell Magne Bondevik, Thorbjørn Jagland, Odd Einar Dørum, Kristin Halvorsen og Jan Petersen er indirekte ansvarlig for drapene i Moss, tordner Frp's innvandringspolitiske talsmann, Per Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uttalelsen falt på et folkemøte i Østfold Frp om innvandring og integrering som tilfeldigvis ble arrangert dagen etter at to dørvakter ble stukket i hjel på et utested i Moss. Overfor Dagbladet utdyper Sandberg den alvorlige anklagen.

- Årsaken til drapene er at vi i 15- 20 år ikke har stilt krav til dem som kommer til Norge. Og alle partier har stemt ned Frp's forslag som kunne forhindret drapene i Moss. Det gjelder blant annet øyeblikkelig utkasting av innvandrere som begår kriminelle handlinger, krav til norskopplæring og strengere grenser for familiegjenforening.

- Og dette sier du før vi vet bakgrunnen til de som er siktet?

- Ja, vi vet at det i hvert fall ikke er tradisjon og kultur i Norge for å stikke folk til døde med kniv. Det må de ha lært et annet sted.

- Det er vel nordmenn som også stikker folk med kniv?

- Nei, vi har kvittet oss med den type kultur, slår Sandberg fast overfor Dagbladet.

- Hva vil du si hvis det viser seg at Frp's forslag overhodet ikke ville hatt noen innvirkning på det som skjedde i Moss?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer