Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandberg avviser at han skaper fiskeri-uro

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) avviser at han ved å gi unntak fra deltakerlovens aktivitetskrav har skapt uro blant norske fiskere og i sjømatindustrien.

FISKERIMINISTER: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) avviser at han ved å gi unntak fra deltakerlovens aktivitetskrav har skapt uro blant norske fiskere og i sjømatindustrien. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FISKERIMINISTER: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) avviser at han ved å gi unntak fra deltakerlovens aktivitetskrav har skapt uro blant norske fiskere og i sjømatindustrien. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandberg ble utfordret i saken i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

- Statsråd Sandberg har ved flere anledninger fremmet saker som bidrar til mer uro, sa Aps Cecilie Myrseth.

- Statsråden har valgt å sette deltakerlovens aktivitetskrav til side for Gunnar Klo AS. Så vidt næringen og oss bekjent, er dette første gang industrien tillates å overta et kystfiskefartøy, la hun til.

Myrseth viste til at Stortinget sist uke ba Sandberg om ikke å benytte dispensasjonsadgangen i deltakerloven for at industrien kan eie kystfiskefartøy, før nærmere avklaringer er foretatt med Stortinget.

- Det er nå varslet at det kommer flere søknader fra industrien. Hvordan vil statsråden forholde seg til disse? spurte hun.

- Jeg følger akkurat de samme kjørereglene som Ap har gjort gjennom åtte år i den rødgrønne regjeringen, både når det gjelder deltakerloven, havressursloven og når det gjelder å regulere fra dag til dag i fiskeriindustrien, svarte Sandberg.

- At Ap ønsker å endre arbeidsfordelingen mellom regjering og Storting for at de har tapt valget, er en annen debatt, la han til.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!