Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandberg ber Krf skifte side: - Det er jo tydelig at de mistrives

Frp-nestlederen med klar beskjed i forkant av dagens budsjettforhandlinger.

TYDELIG:  Per Sandberg (FrP) med tydelig oppfordring til Krf. Her er han utenfor Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TYDELIG: Per Sandberg (FrP) med tydelig oppfordring til Krf. Her er han utenfor Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag starter de offisielle forhandlingene om årets statsbudsjett mellom regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre. Sannsynligvis er det duket for tøffe runder, noe som ble tydelig også da alle partiene på Stortinget møttes for å diskutere et mulig asylforlik i går ettermiddag.

Spesielt avstanden mellom Frp på den ene siden og KrF og SV på den andre, virker å være stor.

Mandag kom Frp-leder Per Sandberg med en mulig løsning via sin offisielle facebookside:

«Kan ikke bare KrF ta skrittet? Inngå ekteskap med Ap og venstresiden nå, rett å slett respektere velgerne. Eller er det for mye forlangt, selvfølgelig er det for mye!», skriver han.

Lei av trusler Kommentaren ble postet sammen med en avisartikkel hvor Krfs fylkesledere tar til orde for å inngå et asylforlik på Stortinget uten Frp. 

Sandberg ønsket ikke å snakke med Dagbladet verken mandag kveld eller i morges - men utdyper uttalelsen sin på Facebook i dag: 

«Dette sier jeg etter at fylkeslederne i KrF, nok en gang «truer». Gang etter gang har dette skjedd. Nå mener de at Frp bør skvises i Stortinget. I tillegg er Bondevik på banen og er «trist» og ber om at Frp boikottes. Det er jo tydelig at KrF mistrives, ja rett å slett er ulykkelige.», skriver han på Facebook.

Ikke overrasket Parlamentarisk leder Hans Olav Syversen i KrF tar utspillet fra Sandberg med ro.

- Jeg forholder meg nå til at H og Frp har invitert til samtaler, så får vi se hva de fører til. Hva Krfs veivalg er, får vi ta ansvar for uten at Per Sandberg er den rette til å være dommer. Vi må nesten prøve å forholde oss til hva leder og parlamentarisk leder sier, sier Syversen, og viser til at Sandberg har kommet med krasse uttalelser mot KrF også tidligere, som resten av partiledelsen har tatt avstand fra. 

- Er du overrasket over at Frp's nestleder går ut på denne måten?

- Jeg er i grunn ikke det. Sandberg skyter fra hofta. Vi noterer oss at det kanskje er stilen hans, sier Syversen. 

Må avslutte bistandstiltak Foreløpig ser det ut til at de parlamentariske lederne på Stortinget, gjør det de kan for å komme fram til en annen løsning enn Sandbergs. Alle partiene på Stortinget møttes nemlig til et møte i går, for å se på muligheten til å forhandle om et asylforlik. 

Regjeringa mener den økte flyktningtilstrømmingen vil koste Norge 9,5 milliarder kroner. Dette vil de finansiere med penger hentet fra bistandsbudsjettet, og ved å kutte i skattelettene de la fram tidligere i høst.

Dette vil føre til at Norge må avslutte flere konkrete bistandstiltak.

- I den krevende situasjonen vi er i, ønsker KrF et bredest mulig forlik for å sikre en god politikk på innvandring og integreringsfeltet. Etter dagens møte er KrFs budskap at vi er klare til å forhandle. Vi respekterer at noen partier trenger mer tid for å forankre eventuell videre prosess med sine stortingsgrupper, sa Hareide til Dagbladet etter sonderingsmøtet mandag kveld. 

Ingen nye møter avtalt Etter møtet ble det klart at Høyre og FrP må tilbake til sine stortingsgrupper for å avklare hva de egentlig kan og vil snakke med de andre partiene om.

- Vi hadde et konstruktivt møte der vi snakket om det som nå ligger på bordet. Vi har sagt at nå skal vi forankre dette i partiene, og så skal vi se hva som skjer videre, sa Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre.

Sonderingene mandag kveld endte uten at det ble avtalt noen nye møter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling