Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandberg-bok blir sak for Frp-sentralstyret

Behandler bok-bomba til den avtroppende nestlederen i desember.

MED EGNE ORD: Onsdag holdt Per Sandberg pressekonferanse i forbindelse med utgivelse av biografien "Mot min vilje". De nådeløse tonen i boka overfor navngitte partikollegaer ble videreført i møtet med pressen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MED EGNE ORD: Onsdag holdt Per Sandberg pressekonferanse i forbindelse med utgivelse av biografien "Mot min vilje". De nådeløse tonen i boka overfor navngitte partikollegaer ble videreført i møtet med pressen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandbergs påstander om løgner, baksnakking og vendetta, som han blant annet knytter til partikollega Øyvind Korsberg, skal behandles på Frps sentralstyremøte i desember.

Per Sandberg angriper partikollega Øyvind Korsberg nådeløst i sin bok «Mot min vilje», som han lanserte onsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Sandberg bekrefter overfor avisa at saken vil bli en belastning.

- Ja, for det er den eneste saken som blir en belastning, ikke bare for meg, men for familien min, sier Sandberg.

Troms Alle eksemplene på hvor løgnaktig og hevngjerrig Korsberg ifølge Sandberg er, knytter seg ifølge Dagens Næringsliv til Korsbergs hjemfylke Troms.

Sandbergs kone Line Miriam Sandberg er tillitsvalgt i dette fylket.

Også to lokale tillitsvalgte navngis negativt i boka. Disse to bidro ifølge Sandberg til at han i høst varslet at han ville trekke seg som nestleder og ikke ville bli statsråd i Erna Solbergs regjering.

I boka skriver Sandberg at alle de gamle sakene - voldsdommen, fyllekjøring og at han var beruset på Stortingets talerstol 12. desember 2006 - ville ha blitt brukt mot ham og familien.

Han skriver imidlertid at for ham handler dette om «all den interne kranglingen»: «Partifeller som går bak ryggen på meg og kona, baksnakkingen, ryktene, maktkampene de siste par årene. Situasjonen i Troms.»

6. desember Organisasjonsutvalget i partiet har intervjuet Sandberg, Korsberg og en rekke andre personer om saken og skal legge fram sin gjennomgang på Frps sentralstyremøte 6. desember, sier utvalgsleder Per Arne Olsen til avisen.

Olsen vil ikke si noe om innholdet i saksbehandlingen, og Sandberg selv avviser at konklusjonen kan ramme ham.

Etter å ha lest Sandbergs bok sier sentrale kilder i Frp at de ikke skjønner hva konflikten består i, og at de derfor ser med spenning fram til gjennomgangen.

Kjenner seg ikke igjen Sandberg selv gikk kraftig ut mot Korsberg også på onsdagens pressekonferanse og sa rett ut at Korsberg forsøker å sykeliggjøre ham.

FÅR GJENNOMGÅ: Per Sandbergs karakteristikker av partikollega Øyvind Korsberg er nådeløse. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
FÅR GJENNOMGÅ: Per Sandbergs karakteristikker av partikollega Øyvind Korsberg er nådeløse. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Korsberg ønsker ikke å kommentere Sandbergs beskrivelser, men sier han ikke kjenner seg igjen.

- Jeg ønsker at de som står Sandberg nært, ivaretar ham på en god måte. Jeg håper han får gode dager framover. Det sier jeg ikke for å være ironisk eller sarkastisk, men fordi jeg mener det, sier Korsberg.

(NTB)

STRIDENS KJERNE: Arnestedet for en god porsjon av konfliktene Sandberg beskriver, er Troms Frp - der kona Line Miriam Haugan er sentral.
STRIDENS KJERNE: Arnestedet for en god porsjon av konfliktene Sandberg beskriver, er Troms Frp - der kona Line Miriam Haugan er sentral. Vis mer