Sandberg er positiv til å sende våpen til kurderne

Vil vise støtte.

KJEMPER MOT FRYKTET TERRORGRUPPE: Kurdiske peshmerga-soldater avbildet i går på frontlinjwen mot styrkene til ISIL. "Pehsmerga" betyr "desom står foran døden". Foto: REUTERS/Azad Lashkari / NTB Scanpix
KJEMPER MOT FRYKTET TERRORGRUPPE: Kurdiske peshmerga-soldater avbildet i går på frontlinjwen mot styrkene til ISIL. "Pehsmerga" betyr "desom står foran døden". Foto: REUTERS/Azad Lashkari / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp-nestleder Per Sandberg mener Norge må vise at det står fullt og helt bak kurderne i Nord-Iraks kamp mot IS-opprørerne, og sende både våpen og humanitær hjelp.

- Hvis det skulle være slik at Norge også kan bidra med militær bistand, er jeg villig til å strekke meg dit, sier Sandberg til NTB.

Norge stiller med et militært transportfly som skal frakte humanitær hjelp til flyktningene i Nord-Irak. Det kunngjorde Søreide og utenriksminister Børge Brende (H) under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Regjeringen understreker at oppdraget ikke er militært.

- Så langt er det veldig bra det regjeringen gjør nå, sier Sandberg.

Han mener samtidig at dersom de kurdiske styrkene ikke har det militære utstyret som trengs for å slå tilbake på IS-opprøret i Nord Irak, så bør Norge stille seg positiv til å hjelpe kurderne med slik materiell. Han viser til at spørsmålet også er vurdert i EU.

Unionens utenriksministre samlet seg fredag for å diskutere krisen i Irak. Der ble de enige om at EU-landene kan sende våpen til kurdiske styrker i Irak.

USA har alt sendt våpen og ammunisjon, og forsvarsminister Chuck Hagel opplyser at ytterligere 130 amerikanske militærrådgivere trolig setter kursen for Nord-Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer