Sandberg i strupen på SMK: - Skulle gjerne stilt opp i debatter og kledd dem av

Per Sandberg mener Bahareh Letnes var uheldig som «forelsket seg i en bleik, feit og enkel skogning». Samtidig angriper han regjeringens strategi.

SNAKKET UT: Per Sandberg og Bahareh Letnes holdt pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av boken «Fremmede makter har flyttet inn». Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Per Sandberg gikk av som fiskeriminister 13. august i år etter en langvarig storm om hans ferietur til Iran med sin jobbtelefon og feiringen av Irans nasjonaldag i regi av landets ambassade i Norge.

Turen førte også til voldsom oppmerksomhet rundt hans forhold til norsk-iranske Bahareh Letnes (28).

I dag kom de to med boka «Fremmede makter har flyttet inn. Justismord og politisk drap».

- En feilslått strategi

Der angriper Per Sandberg regjeringens mediestrategi, og anklager kommunikasjonsavdelingen ved Statsministerens kontor for å ha gitt ham munnkurv.

«En feilslått strategi ved Statsministerens kontor fikk mediene til å gå amok og beskylde Bahareh Letnes for å være en iransk spion som hadde lokket fiskeriministeren i en honningfelle. Jeg skjønte altfor seint at det hadde vært en gal avgjørelse å gi fra seg kontrollen», skriver han.

«Bahareh og jeg prøvde å få fram vår versjon i Adresseavisen, på Dagsnytt 18 og i TV 2. Det skulle vi ikke gjort, ifølge Statsministerens kontor. Nå tok de kontroll. De ville legge logg på saken.»

- Skulle gjerne kledd dem av

Ifølge Sandberg var SMK redd for at det skulle bli sådd tvil om sikkerhet og beredskap siden statsministeren var under press fra kontroll- og konstitusjonskomiteen og derfor ga han munnkurv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer