- Sandberg kan løpe naken opp og ned Karl Johan uten at regjeringen faller

Valgforsker Frank Aarebrot tror Høyre/Frp-regjeringen sitter trygt.

- POLITIKKENS «LIBERO»: Frp's nestleder Per Sandberg har fått en slags fristilt rolle - partiets «libero» - som gir ham anledning til å komme med uttalelser som skal minne Frp-velgerne om partiets opprinnelige grunnverdier. - Men denne gangen har han kommet med en grisetakling, fastslår valgforsker Frank Aarebrot. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
- POLITIKKENS «LIBERO»: Frp's nestleder Per Sandberg har fått en slags fristilt rolle - partiets «libero» - som gir ham anledning til å komme med uttalelser som skal minne Frp-velgerne om partiets opprinnelige grunnverdier. - Men denne gangen har han kommet med en grisetakling, fastslår valgforsker Frank Aarebrot. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det blir ingen konsekvens av bråket med Wiborg og Sandberg. Det er mye tabber og retorikk i politikken, og det fins ingen vilje nå til å felle regjeringen, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet.

De siste dagene har vært preget av kontroverser rundt Frp. Først anklaget stortingsrepresentant Erlend Wiborg eksstatsminister Kåre Willoch (H) for å spre jødehat, deretter ga nestleder Per Sandberg KrF skylda for at fremmedkrigere massakrerer kvinner og barn.

Måtte beklage Til slutt så Frp-leder Siv Jensen seg nødt til å beklage overfor en rasende Knut Arild Hareide.

- At Siv Jensen sier Sandberg har gått over streken, at det han sier er uakseptabelt, og også gir en uforbeholden beklagelse, tror jeg er godt for KrF-erne å høre, sier Hareide til NTB.

Statsminister Erna Solberg uttalte at Sandbergs uttalelser er i strid med samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre.

- I avtalen står det at vår politikk skal bygge på et flerkulturelt samfunn, og at mangfold i Norge faktisk er bra. Så det politiske innholdet og tonen til Sandberg er helt uakseptabel, sier Solberg til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.