Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sandberg må moderere seg som statsråd

Per Sandberg må moderere seg dersom han blir fiskeriminister, mener KrF-leder Knut Arild Hareide.

20151201 Knut Arild Hareide, leder i KrF. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
20151201 Knut Arild Hareide, leder i KrF. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmer spekulasjonene i mediene, blir Frps Per Sandberg onsdag formiddag presentert som ny fiskeriminister når statsminister Erna Solberg (H) gjør endringer i regjeringen.

- Sandberg har vært kilde til en del konflikter, og han har hatt noen utspill som vi synes har vært hårreisende. Går han inn i regjering, må han nok spille en annen rolle, sier leder Knut Arild Hareide i Kristelig Folkeparti til NRK.

Andre tviler på at Sandberg vil legge fra seg sin hardtslående stil.

- Sandberg har vært temmelig hard i klypa til nå. Hvis han plutselig blir en medgjørlig pusekatt som statsråd, vil det undergrave hans egen troverdighet, sier valgforsker Bernt Aardal til NTB.

Sandberg vært viktig for sitt parti når det gjelder å flagge Frps politikk når denne ikke stemmer overens med regjeringens politikk, den såkalte «sandbergske parlamentarismen», påpeker valgforskeren.

Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske sier statsminister Erna Solberg (H) får en ekstrajobb dersom hun nå tar Sandberg inn i regjering.

- Jeg synes noen av de utspillene han har hatt verken kler Frp eller Norge. Han er helt i ytterkant av det politiske landskapet. Det får være opp til statsministeren å styre sine mannskaper. Får hun Per Sandberg om bord har hun fått seg enda en ekstrajobb, sier Giske til NRK. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media