SKYLDER PÅ MEDIA: Per Sandberg sier til NTB at Hoksrud-saken er sterkt beklagelig, men uttrykker overfor VG at det er en naturlig grunn til at partiet har flere sexskandaler enn andre partier:

- Det er fordi mediene er etter oss. Foto: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET
SKYLDER PÅ MEDIA: Per Sandberg sier til NTB at Hoksrud-saken er sterkt beklagelig, men uttrykker overfor VG at det er en naturlig grunn til at partiet har flere sexskandaler enn andre partier: - Det er fordi mediene er etter oss. Foto: STEINAR BUHOLM/DAGBLADETVis mer

Sandberg mener mediene er ute etter Frp

Frps nestleder Per Sandberg er sikker på at partiet hans ikke er verre enn andre når det gjelder sexskandaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg sier til NTB at Hoksrud-saken er sterkt beklagelig, men uttrykker overfor VG at det er en naturlig grunn til at partiet har flere sexskandaler enn andre partier:

- Det er fordi mediene er etter oss. Når TV 2 nærmest leier en privatetterforsker for å følge etter et medlem på ferie, sier det seg selv, sier Sandberg til avisa. Han går ikke med på at årsaken er at Frp er mer liberale enn andre partier når det gjelder lover.

- Nei, jeg tror bare vi blir oftere avslørt.

- Ikke mord TV 2 opplyste onsdag kveld at de på forhånd hadde fått vite at Hoksrud kunne komme til å bryte loven på turen til Latvia. Dermed reiste de til Riga og avslørte stortingspolitikeren etter at han hadde vært på sexklubb. De intervjuet også den prostituerte kvinnen.

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen sier han er nedtrykt og trist, men avsløringen av bordellbesøket er for liten til at Hoksrud burde henges ut i gapestokken, mener han:

- Bård har opptrådt på en uakseptabel måte, men det er ikke mord han har begått. De eneste han har skadet, er seg selv og sin familie, sier Hagen til VG.

- Jeg synes TV 2s skjulte kamerabruk og det som nå kommer av medieomtale, gir grunnlag for diskusjon om bruken av slike virkemidler overfor politikere, sier han.

TV 2-sjefen forsvarer TV 2-sjef Alf Hildrum sier saken er så spesiell og alvorlig at han forsvarer bruken av skjult kamera.

- Det handler om et lovbrudd begått av en folkevalgt. Vi vurderte det også slik at det ville vært vanskelig å avsløre denne saken uten bruk av skjult kamera, sier Hildrum til avisa.

Fremskrittspartiet er blitt rammet av flere sexskandaler de siste årene. Så sent som i mars i år ble Stavangers ordførerkandidat Trond Birkedal avslørt i å ha filmet gjester i smug på sitt eget baderom. I 2001 innrømmet den gang Frp-kronprins Terje Søviknes at han hadde hatt seksuell kontakt med en 16-åring. (NTB)

BLE FILMET: Bård Hoksrud filmet av TV 2 ved bordell i Riga. - Det var god stemning, så gjør man noe man angrer på, sier Hoksrud. Foto: FRP
BLE FILMET: Bård Hoksrud filmet av TV 2 ved bordell i Riga. - Det var god stemning, så gjør man noe man angrer på, sier Hoksrud. Foto: FRP Vis mer