Sandberg raser: - Man må trekke en grense ett sted for hva man skal finne seg i

Frp mener Dagbladet forsøker å assosiere Sandberg med fremmedfrykt og hat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestleder Per Sandberg trakk seg bare minutter før han skulle inn til flyktningdebatt med Audun Lysbakken i Dagbladets valgbod i dag.

Sandberg satt i sofaen med Audun Lysbakken og hørte på Anja Eline Skybakmoen framføre en coverversjon av Raga Rockers klassiker «Noen å hate». Hun snakket så om flyktningsituasjonen med Dagbladets programledere. Deretter forlot Sandberg studio like før debatten skulle starte.

- Jeg synes det er synd at jeg og Lysbakken ikke møttes til debatt i dag. Det ville blitt en interessant debatt, men man må trekke en grense ett sted for hva man skal finne seg i. Jeg håper jeg og Lysbakken kan møtes til debatt under mer verdige former, også håper jeg Dagbladet forstår hvordan de her har dummet seg ut, sier Per Sandberg i en pressemelding.

- Uverdig Det var Frp's kommunikasjonssjef André Melchior Larssen som reagerte sterkest under opptrinnet. Han gikk bak scenen på Dagbladets valgsending, og rettet replikken «det er nesten et overgrep» mot Sandberg, før de forlot studio.

- Jeg mener dette oppsparket til debatten mellom Per Sandberg og Audun Lysbakken er uforenelig med å kunne føre et konstruktiv ordskifte. Det er under enhver kritikk av DBTV å konstruere et slikt uverdig utgangspunkt før en så alvorlig debatt, Larssen.

- Dette opptrinnet av DBTV viser hvor vanskelig det er å få diskutert vår generasjons aller største utfordring, på en balansert og informativ måte. Her forsøker debattarrangøren å assosiere Per med fremmedfrykt og hat på en ytterst uanstendig måte, sier kommunikasjonssjefen.

Larssen skriver at han på bakgrunn av dette valgte å råde Sandberg til å forlate debatten. Ifølge pressemeldinga samarbeider nå Frp med SV for å få debatten gjennomført på en annen debattflate innen kort tid.

Leit at Sandberg føler det sånn Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, var selv til stede ved valgboden da Sandberg valgte å trekke seg fra debatten. Hun beklager sterkt at Sandberg forlot studio og sier hun hadde sett fram til en debatt mellom de to ytterpunktene i norsk asylpolitikk.

- Det var overhodet ikke vår intensjon, og det er leit at Per Sandberg følte det på den måten. I en slik debatt er han vant til harde tak, sier Simonsen til Dagbladet.

- Frp oppfattet dette som planglagt. Det var det overhodet ikke, sier hun.

Kunstnerisk frihet Hun sier de har diverse artister i studio gjennom valgsendingene, og at artistene har kunstnerisk frihet til å framføre det de vil. Artist Anja Eline Skybakmoen sier selv hennes framføring ikke var rettet mot Per Sandberg.

- Dette er deres store hit for tida, og det er ikke overraskene at den låta kom. Artisten ble intervjuet etterpå i sendinga som har Syria som hovedfokus. Vi har hatt diverse folk som har uttalt seg om flyktingsituasjonen, blant annet Erna Solberg, sier Marie Simonsen.

Ifølge Adresseavisa figurerer Skybakmoens versjon av låta på den 137 sanger store plateboksen «Sannhet på boks» som slippes 11. november, til ære for Raga Rockers. «Noen å hate» ble først utgitt i 1990 og er skrevet av Raga Rockers-vokalist Michael Krohn.

- Man kan lese hva man vil ut av musikk, men det er leit at Sandberg følte det sånn, sier Simonsen.

Hun forteller videre at hun er overrasket over at Sandberg forlot studio.

- De er vanligvis flinke til å snakke for seg og få fram hva de mener. Dette var en gyllen anledning til å gjøre det, i stedet for å gå. Jeg oppfattet at Skybakmoen kommenterte hele flyktningsituasjonen i Europa, og at dette ikke var rettet spesifikt mot Per Sandberg, sier hun.