Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandberg raser over kompiskvote-påstander

- Vi er ikke kompiser, sier fiskeriministeren om rederen han møtte på Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En illsint Per Sandberg avviser at han ga Rolf-Bjørnar Tøllefsen fra Senja en kompiskvote på torsk etter at de møttes på sydentur i Gran Canaria.

Det var Fiskeribladet Fiskaren som meldte om saken tidligere i dag. I en oppfølgersak, med tilhørende videointervju (se over) med Sandberg, sa fiskeriministeren dette:

- Dette er elendig journalistikk. Vi har ikke noe vennskap eller kontakt, og media har ikke noe med hva jeg snakker om på private besøk, sa Per Sandberg.

- Makkverk Sandberg aviser alle koblinger med Tøllefsen, og sier media ikke har noe med hva han snakker med folk om. Avisa skrev i saken om en kobling mellom en ny instruks angående båtlengder, som Tøllfesen ønsket seg, og et privat fohold mellom Sandberg og Tøllefsen.

De kobler dette opp igjen mot at Tøllefsen traff Sandberg på Grand Canaria og at kona til Sandberg sitter i kommunstyret i Lenvik kommune sammen med Tøllefsen.

Sandberg avviser kritikken av instruksen og koblingen med Tollefsen (se faktaboks) som Fiskeribladet Fiskaren skriver om.

- Fiskeribladet Fiskarens påstander er grunnløse. Dette er journalistisk makkverk. Arbeidet med instruksen ble påbegynt før min tid og problemstillingen har heller ikke blitt tatt opp med meg av verken denne (Tøllefsen journ.anm.) eller andre fiskere før instruksen ble fastsatt, skriver Sandberg i e-post til Dagbladet.

- 6,7 kilometer - Jeg møtte Tøllefsen på ferie i jula og har ikke møtt ham verken før eller siden. I mine øyne skal det mer til for å kalle noe et vennskap. Avisa kaller oss naboer. Det er 6,7 kilometer mellom husene våre, skriver Sandberg.
Sandberg skriver at regjeringen med instruksen fjernet et skjønn som har ført til forskjellsbehandling av fiskebåteiere. - Vi skal fortsatt ha en differensiert flåte. Instruksen sikrer faktisk den minste flåten. Denne instruksen dreier ikke om få øke kvotene, men rett og slett hvilken båt man kan bruke til å fiske den kvoten man uansett vil få tildelt.
- Men kjære I videointervjuet går Sandberg hardt ut mot journalisten og hans spørsmål om sjømatmeldinga, og hvordan meldinga vil påvirke fisket, og hans angivelige kompisforhold til reder Tøllefsen.

Han bruker retorikk som: «det vet som journalist» og «men kjære, jeg skal ta det en gang til..»

Deretter: «hvor mange ganger skal det gjentas for journalister i fiskerblad' før dere forstår det?»

«Jeg mener det har blitt mange kloke valg her, jeg er like utålmodig som næringa. Så har Stortinget gjort noen utsettelser, istedenfor å handle nå. Så skal jeg gjør den jobben Stortinget har bedt om i denne innstillinga. Hva mener ønsker dere fra meg? Det her er så latterlig. Du aner ikke. Men jeg ler bare av det.

Det er så elendig journalistikk at det burde gå inn i komibøkern».

Gran Canaria Journalisten spør så om Sandbergs forhold til Tøllefsen.

- Det tror jeg kom ganske klart fram på talerstolen i sted.

- Så det var ikke tema på Gran Canaria?

- Hva jeg snakket om på Gran Canaria, hva har fiskeribladet med det å gjøre da? Jeg har ikke møtt Tøllefsen før Gran Canaria, jeg har ikke møtt han etter. Når jeg reiste dit visste jeg ikke hva fiskefartøyinndeling var en gang. HVA mer ønsker dere fra meg? Det her er så latterlig. Du aner ikke. Men jeg ler bare av det. Det er så elendig journalistikk at det burde gå inn i komibøker vet du» 

Sandberg mener bladet er helt ute og kjører i denne saken. Han ler av det, og kaller det et angrep på journalistikken fordi det er latterlig.

     

OPP I TRYNET PÅ JOURNALISTEN: Fiskeriminister Per Sandberg likte ikke å få kritiske spørsmål om sjåmatmeldinga og hans angivelige kompisforhold. Foto: Fiskeribladet Fiskaren
OPP I TRYNET PÅ JOURNALISTEN: Fiskeriminister Per Sandberg likte ikke å få kritiske spørsmål om sjåmatmeldinga og hans angivelige kompisforhold. Foto: Fiskeribladet Fiskaren Vis mer