VIL ENDRE POLITIKKEN: Nestleder Per Sandberg i Frp mener det bare er å betale den ekstra asylregningen i år, men sier han ønsker å endre politikken på sikt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL ENDRE POLITIKKEN: Nestleder Per Sandberg i Frp mener det bare er å betale den ekstra asylregningen i år, men sier han ønsker å endre politikken på sikt. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Sandberg satser på asylendringer på sikt

Frp-nestleder Per Sandberg sier «løpet er kjørt» og det bare er å betale den ekstra asylregningen. Men på sikt vil han fortsatt endre politikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kommer regjeringens forslag til hvordan Norge skal dekke inn rundt 9,5 milliarder kroner i økte kostnader grunnet den store tilstrømmingen av flyktninger og asylsøkere, men Sandberg ser allerede forbi den umiddelbare situasjonen, skriver Adresseavisen.

- Det er ikke så mye mer å gjøre med november, desember og 2016. Løpet er kjørt, det er bare å betale. Det er de langsiktige tiltakene som vi må snakke om. Det som skjer i 2017, 2018 og 2025 er mye mer viktig å få avklart. Dette arbeidet starter fredag, varsler Sandberg.

Han ser på Aps og Sps ønske om et bredt asylforlik som en ansvarsfraskrivelse for «mange år med dårlig innvandrings- og asylpolitikk». Samtidig avviser han ikke muligheten for et forlik og tror et endret klima har gjort Norge klar for Frps politikk.

- Situasjonen er svært alvorlig og krever alvorlige handlinger. I et bredt forlik i Stortinget må vi se resultatet av at Frp har fått betydelig gjennomslag for endringer i norsk asyl- og innvandringspolitikk og på integreringsfeltet, sier Sandberg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram