Sandberg ser rødt etter SV-kritikk:
- Trist at de vil verne terrorister

Full strid om regjeringens forslag til endringer i statsborgerloven.

UT MOT HVERANDRE: SV vil ikke støtte regjeringens lovforslag. Per Sandberg (Frp) mener SV vil verne fremmedkrigere og terrorister. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet 
UT MOT HVERANDRE: SV vil ikke støtte regjeringens lovforslag. Per Sandberg (Frp) mener SV vil verne fremmedkrigere og terrorister. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er trist å se at SV vil verne fremmedkrigere og terrorister, som aktivt kjemper mot den rettsstaten og frihetene vi tar for gitt i det norske samfunnet. Disse endringene er helt nødvendig for å sikre tryggheten til folk flest. Vi kan ikke ha et system som verner fremmedkrigere og terrorister, det burde alle være enige om, sier konstituert innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg (Frp), til Dagbladet.

- Tryggheten må gå foran, og dette er helt i tråd med regelverket til enkelte land. For kort tid siden strammet Danmark inn, og har fratatt statsborgerskapet til enkelte terrorister, fortsetter Sandberg.

Sandbergs uttalelse kommer som svar på kritikk fra SVs stortingsrepresentant Karin Andersen, som stiller spørsmål ved Justis- og beredskapsdepartementets lovforslag, som etter planen skal legges fram for Stortinget i juni. Forslaget går ut på å legge en ny § 26a og § 26b til dagens § 26 i statsborgerloven.

SV-politikeren har ikke noe til overs for Per Sandbergs svar:

- Sandbergs beskyldninger er så useriøse og ondsinnede, at det er uakseptabelt at en statsråd kan få seg selv til å si noe slikt. I en rettsstat kan vi faktisk ikke ha det sånn at justisministeren kan fjerne noens statsborgerskap med en signatur. Det er det denne saken handler om. At Per Sandberg tror at vi blir tryggere ved å gi blankofullmakt til justisministeren viser bare at han ikke forstår saken, at han ikke forstår sikkerhet og at han ikke forstår grunnleggende rettsprinsipper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.