Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandberg sier nei til gjenvalg til Stortinget

- En vanskelig beslutning å ta.

SIER NEI TIL GJENVALG PÅ STORTINGET: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp). Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SIER NEI TIL GJENVALG PÅ STORTINGET: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp). Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps nestleder og fiskeriminister Per Sandberg har varslet nominasjonskomiteen om at han ikke ønsker gjenvalg som stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag, melder Adresseavisen.

- Det har vært en vanskelig beslutning å ta. Men jeg har holdt på i 20 år på toppnivå. Nå er riktig å slippe nye krefter til. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve så langt i FrP, og kjempestolt over alt vi har oppnådd, sier Sandberg til avisa.

Han fortsetter som fiskeriminister.

Sandberg var innvalgt på Stortinget fra Nord-Trøndelag i perioden 1997-2005, og har siden vært det fra Sør-Trøndelag. Den gang sa han at han så på seg selv som trønder uavhengig av fylkesgrensa.

Da Sandberg ble gjenvalgt som nestleder i partiet i fjor sammen med Ketil Solvik-Olsen, ble det gjort et poeng av at det skjedde helt uten blanke stemmer. Sandberg fortsetter også i dette vervet, som han har hatt siden 2006.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!