Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandberg stepper inn for Listhaug

Blir settestatsråd når Listhaug går ut i mammapermisjon.

STEPPER INN:  Per Sandberg blir settestatsråd for Sylvi Listhaug når sistnevnte går ut i mammapermisjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STEPPER INN:  Per Sandberg blir settestatsråd for Sylvi Listhaug når sistnevnte går ut i mammapermisjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 5.mars går Sylvi Listhaug ut i mammapermisjon i forbindelse med at hun får sitt tredje barn.

Da er det nåværende fiskeriminister Per Sandberg (Frp) som tar over roret som innvandrings- og integreringsminister.

Det var NRK som først omtalte omrokkeringen, som ble avgjort i statsråd i dag.

- Per Sandberg er en dyktig statsråd som tidligere har jobbet mye med innvandrings- og integreringsfeltet på Stortinget. Han kommer garantert til å gjøre en god jobb mens jeg er ute i fødselspermisjon, sier Listhaug i en pressemelding.

Hun har mammapermisjon i en kort periode fram til 2. juli i år, før hun skal tilbake for å drive valgkamp for partiet.

Da regjeringen varslet at de skulle gjøre endringer i statsrådkabalen før jul i 2015, spekulerte mange i om Sandberg kunne ende opp som nettopp innvandrings- og integreringsminister.

I stedet ble han altså ny fiskeriminister etter Elisabeth Aspaker (H). I månedene framover skal han ifølge NTB ha denne jobben i tillegg til vikaroppgaven som innvandringsminister.

Sandberg sier følgende om sine ambisjoner for innvandringsområdet i Listhaugs fravær:

- For meg er det viktig å føre en streng og rettferdig asylpolitikk og en integreringspolitikk som stiller tydelige krav. Det skal jeg følge opp i denne perioden. Det viktigste er at vi klarer å holde asyltilstrømmingen under kontroll, sier Sandberg i pressemeldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling