- EGOISME :  - Det eneste vanvittige i denne saken er at Per Sandberg vil la egoismen styre norsk politikk, sier Audun Lysbakken 
Foto : Nina Hansen / Dagbladet
- EGOISME : - Det eneste vanvittige i denne saken er at Per Sandberg vil la egoismen styre norsk politikk, sier Audun Lysbakken Foto : Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Sandberg styrt av egoisme

Audun Lysbakken anklager Per Sandberg for egoisme, og sier rett ut at de syriske flyktningene skal være glad Sandberg ikke styrer deres skjebne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går slo Per Sandberg fast overfor Dagbladet at det vil være vanvittig å ta inn 10.000 syrere til Norge. Nå får han svar på tiltale av både SV-leder Audun Lysbakken og Hilde Opoku, talsperson for Miljøpartiet De Grønne.

- De syriske flyktningene skal være veldig glade for at det ikke er Per Sandberg som styrer deres skjebne. Det eneste vanvittige i denne saken er at Per Sandberg vil la egoismen styre norsk politikk, sier Lysbakken.

I fjor sommer foreslo SV at Norge akutt skulle ta imot 5000 flyktninger fra Syria.
- Smålighet - Vi ble nedstemt i Stortinget. Regjeringspartiene ville ikke. Heller ikke Arbeiderpartiet, Venstre eller KrF ville være med. Dette tegner et bilde av hvilket land Norge har blitt med en blå-regjering.

- Den smålighet og holdning Per Sandberg viser er han dessverre ikke alene om. Det står i grell kontrast til Sverige som åpner grensene sine, sier Lysbakken.

SV-lederen mener Norge bør ta ansvar og vise medmenneskelighet.

- Jeg har stor sympati til forslaget fra Jan Egeland, og svaret fra Per Sandberg illustrerer den debatt vi har i Norge. Vi burde tatt et dypdykk — som vi gjorde overfor bosniske flyktninger på nittitallet — og tatt imot flyktninger fra Syria.

- Sandberg mener det er bedre å hjelpe flyktningene i regionen de kommer fra?

- Sandbergs oppskrift om å hjelpe folk i regionen er umulig. Nabolandenes kapasitet er sprengt, og de trenger avlastning, sier Lysbakken.
- Ansvar å hjelpe Også Miljøpartiet De Grønne reagerer kraftig på at Sandberg ikke vil ta inn 10.000 syrere til Norge.

- Vår flyktningpolitikk styres av smålåten byråkrati, og det er trist. det er vårt ansvar for å hjelpe mennesker som er i nød, sier Hilde Opoku, talsperson for Miljøpartiet De Grønne.

- VANVITTIG:  Per Sandberg mener det er vanvittig å ta inn 10.00 syriske flyktninger til Norge.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- VANVITTIG: Per Sandberg mener det er vanvittig å ta inn 10.00 syriske flyktninger til Norge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer