- JEG MÅ JO BRÅKE: Frps nestleder Per Sandberg synes lite om at KrF-leder Knut Arild Hareide nedvurderer hans rolle i asylbarnsaken, og minner han om at han er nestleder. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- JEG MÅ JO BRÅKE: Frps nestleder Per Sandberg synes lite om at KrF-leder Knut Arild Hareide nedvurderer hans rolle i asylbarnsaken, og minner han om at han er nestleder. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Sandberg svarer Hareide: - Han må erkjenne at Per Sandberg er nestleder i Frp

Presiserer sin egen rolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag vedtok Fremskrittspartiets landsmøte å si nei til å ta imot 10 000 syriske flyktninger, og viser i vedtaket til budsjettavtalen med samarbeidspartiene.

Venstre syns det er positivt at Frp ønsker å bidra mer i nærområdene, men mener at det ikke er nok.

- Venstre mener vi må gjøre begge deler. Både styrke det humanitære bidraget  i nærområdene,  men også ta imot flere kvoteflyktninger, sier nestleder og finanspolitisk talsmann i Venstre Terje Breivik.

Både Arbeiderpartiet, Venstre og KrF håper fortsatt på en bred avtale.
 

- Må erkjenne at jeg er nestleder Men spørsmålet om hvordan man best kan hjelpe syrierne er ikke det eneste som har skapt reaksjoner denne helga.

- Hareide og alle andre må bare erkjenne og akseptere at Per Sandberg er første nestleder i Fremskrittspartiet, sier Per Sandberg.

Sandbergs reaksjon kommer etter å ha lest Dagbladets intervju med KrF-leder Knut Arild Hareide (Dagbladet +), der Hareide forteller om konflikten med Sandberg i etterkant av Asylbarn-forhandlingene:

Etter at samarbeidspartiene hadde presentert avtalen, gikk Frp nemlig ut og beskrev det som en seier for partiet. Per Sandberg fortalte til Dagbladet at han var overrasket over hvor mye KrF og Venstre hadde gått med på.  

- Hva tenkte du da leste det, Hareide?  

- Siv Jensen tok kontakt med meg og Trine den dagen og ga en litt annen beskrivelse enn Sandberg ga til Dagbladet. Det var Jensen og Anundsen som var med i forhandlingene, og de vet mer om hva Frp kan være med på, enn Sandberg, svarte Hareide.

TETT DIALOG: Per Sandberg og Siv Jensen har to forskjellige roller i partiet, men har tett dialog. Her på Frps landsmøte på Jessheim.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TETT DIALOG: Per Sandberg og Siv Jensen har to forskjellige roller i partiet, men har tett dialog. Her på Frps landsmøte på Jessheim. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Denne formuleringen syns Sandberg lite om, og minner altså om at han er nestleder i Frp.

- Jeg ivaretar mine medlemmer og mine velgere på beste måte, sier han i dag.

- Nå er det nok! Dette er verken første eller andre gang Per Sandberg og Knut Arild Hareide har vært i klinsj.

- Min tålmodighet er i ferd med å ta slutt. Nå er det nok! tordnet Hareide mot Sandberg i en debatt på NRKs «Dagsnytt atten» i februar.

Da hadde Sandberg gitt KrF skylda for rekrutteringen av fremmedkrigere som drar i krigshandlinger og deltar i massakrer på kvinner og barn.

- KrF har et meget stort ansvar for at tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, sa Sandberg.

Sandberg beklaget seinere sine uttalelser om KrF, og vedgikk overfor Dagbladet at «det gikk litt i ball». Men presiserte samtidig at kritikken mot innvandringspolitikken og de andre partiene generelt var ektefølt. Det gjentok han i kveld på «Dagsnytt atten».

- Jeg er glad Sandberg prøver å beklage, men dette er ikke en uforbeholden beklagelse, sa Hareide etterpå.

- Min lojalitet ligger i partiet Sandberg har ved flere anledninger presisert at hans lojalitet ligger mer hos partiets medlemmer og deres velgere - enn regjeringa. Det minnet han om seinest i går:

- Jeg er ikke i regjering, jeg er stortingsrepresentant, men min lojalitet ligger i partiet. Da må alle andre forstå at jeg er ute og snakker primærpolitikk, samtidig som jeg skal snakke om regjeringens politikk. Det er derfor det blir oppfattet som at jeg lager støy, sier han.

ASYLBARNDEBATTEN: - Det var Siv Jensen og Anders Anundsen som var med i forhandlingene, og de vet mer om hva Frp kan være med på, enn Sandberg, sier Hareide om utspillet Sandberg kom med i etterkant. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ASYLBARNDEBATTEN: - Det var Siv Jensen og Anders Anundsen som var med i forhandlingene, og de vet mer om hva Frp kan være med på, enn Sandberg, sier Hareide om utspillet Sandberg kom med i etterkant. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Siv Jensen forsøkte tidligere i uka å avkrefte bildet av at Per Sandberg som bråkmaker (Dagbladet +).

- Av og til blir det framstilt som om Per er oppvigler og bråkmaker. Det stemmer overhodet ikke, sa Siv Jensen til Dagbladet på torsdag.

Akkurat det valgte Per Sandberg å dementere på et torgmøte på Jessheim 1. mai  -  til stor latter fra publikum:

- Det vil bli utrolig mye støy framover, sa han.

- Jeg må jo støye, da. Det er jo de som oppfatter meg som bråkmaker hele tida, men det er fordi de ikke har forstått min plass i politikken, sa han til Dagbladet etterpå, og understreket at uttalelsen fra talerstolen ikke bare var humoristisk ment.