Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandberg til V og KrF: Ta ansvar for egen politikk!

Frp-veteran Per Sandberg mener de borgerlige partnerne Venstre og KrF ror vekk fra egen politikk i plastpose-saken.

 PLASTPOSE-AVGIFTEN:  Frps Per Sandberg reagerer på at Venstre og KrF tar avstand fra plastpose-avgiften. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
PLASTPOSE-AVGIFTEN: Frps Per Sandberg reagerer på at Venstre og KrF tar avstand fra plastpose-avgiften. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De må ta ansvar for egen politikk, sier Per Sandberg til NRK Dagsrevyen lørdag, og melder seg med det inn i debatten om hvem som har ansvaret for den nye plastpose-avgiften i statsbudsjettet.

Grytidlig fredag morgen kom de borgerlige samarbeidspartnerne Høyre, Frp, KrF og Venstre til budsjettenighet.

Senere ble det klart at en av måtene de borgerlige skal finansiere andre avgiftskutt er gjennom en ny avgift på plastposer.

1,50 kroner i avgift per pose skal til sammen gi over en milliard kroner i inntekter til staten. Men siden avgiften ble kjent, har ingen av partiene ønsket å ta ansvar for den.

I lørdagens VG skylder Venstre på Frp og Frp på Venstre. Lørdag formiddag la Venstre-leder Trine Skei Grande ut en Twitter-melding hvor hun ga KrF ansvaret for den nye avgiften.

På Dagsrevyen fredag sa Skei Grande at poseavgiften var et rent fiskalt forslag fra finansminister Siv Jensen.
Ikke helt feil, ifølge Sandberg.

- For oss var forslaget var den minst smertefulle måten å dekke inn kutt i formueskatten. Den kan man tross alt velge bort, sier Frp-veteranen til NRK.

Han avslører samtidig at han var delaktig i anbefalingen om å godkjenne kravet han mener kom fra Venstre og KrF.

- Kravet som kom fra Venstre og KrF var deres alternative budsjetter. I de er det en plastposeavgift. Da må de jammen stå til ansvar for at inndekkingen som skjer, skjer på deres premisser, sier Sandberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media