Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per Sandberg:

Sandbergs datter tror det er stor sjanse for at faren kommer til å gå av

Per Sandbergs datter forklarer i TV 2-intervju hvorfor faren ikke varslet statsminister Erna Solberg før han reiste til Iran.

STØTTES AV DATTEREN: Fiskeriminister Per Sandberg får støtte fra sin datter som tror faren vil trekke seg fra regjeringen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STØTTES AV DATTEREN: Fiskeriminister Per Sandberg får støtte fra sin datter som tror faren vil trekke seg fra regjeringen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charlotte Kjær Sandberg (34) sier til TV 2 at hun tror hennes far, Per Sandberg, kan velge å gå av som fiskeriminister på grunn av familiesituasjonen han befinner seg i.

Dagbladet har vært i kontakt med Charlotte Kjær Sandberg. Hun bekrefter alt hun er sitert på i TV 2, men ønsker ikke å gi flere intervjuer. Hun sier i tillegg at hun informerte sin far om intervjuet med TV 2 før det ble gjort.

Per Sandberg uttalte til pressen i Mandal torsdag at han hadde en grunn til å vente med å varsle statsminister Erna Solberg om sin feriereise til Iran, men han nektet å forklare hva grunnen var.

Charlotte Kjær Sandberg er opptatt av å få fram at hennes far ikke ville varsle om sin feriereise til Iran fordi han var redd for lekkasjer om reisen før han reiste. Derfor skal han ha ventet med å varsle Fiskeridepartementet og Statsministerens kontor til han var kommet til Iran.

– Jeg synes det er synd hvis min fars karrière og innsats gjennom flere år skal ende slik som dette. Jeg tenker Stortinget får stille sine spørsmål og se om de får tilfredsstillende svar, sier Charlotte Kjær Sandberg til TV 2.

- Måtte skrinlegge planer

Hun tror personlig at dette ikke kommer til å ende med mistillitsforslag.

- Jeg tror derimot det er en stor sjanse for at han velger å gå av selv på grunn av familiesituasjonen, og at grensen er nådd i forhold til medias jakting, og hvordan de påvirker andre enn bare han selv, sier hun.

Dagbladet stilte spørsmål til statsministerens kontor fredag om hvilken begrunnelse Per Sandberg hadde for å vente med å varsle statsminister Erna Solberg til to dager etter at han landet i Iran. Det spørsmålet er ikke blitt besvart.

Charlotte Kjær Sandberg forteller til TV 2 at faren måtte skrinlegge de opprinnelige planene om å reise på ferie til Tyrkia, på grunn av uenighet mellom ham og hans tidligere kone Line Miriam Sandberg (48), som er statssekretær for Frp i Helsedepartementet.

Per Sandberg og Line Miriam Sandberg tok ut separasjon i april i år. Charlotte Kjær Sandberg har ikke Line Miriam Sandberg som mor.

Line Miriam Sandberg har ikke ønsket å kommentere informasjonen i TV 2-intervjuet overfor TV-kanalen. Dagbladet har verken fått kontakt med henne eller Per Sandberg lørdag kveld.