Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord brøt Stabæks seiersrekke

Hjemmelaget reiste seg på Storstadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sandefjord - Stabæk 3-1

Før dagens kamp lå Sandefjord på en niendeplass i en svært jevn Eliteserie. Gjestende Stabæk hadde fire poeng mer, men innehadde allikevel andreplassen.

Og de første tjue minuttene bar preg av at Sandefjords spillere var svært klare over tabellsituasjonen. Det virket nesten som hjemmelaget var fornøyde med å se Stabæk spille god fotball.

Bæringene rullet opp angrep etter angrep, og det var mest tilfeldigheter som gjorde at bortelaget ikke klarte å sette tegn i målprotokollen. Sandefjord så kollektivt svimle ut etter de første tjue, men så fikk Fredrik Thorsen brått en sjanse da han ble frispilt inne på Stabæks femmeter.

Ballen gikk ikke i mål, men det virket som Sandefjord fikk trua. Og brått var det bæringene som fikk mer enn nok å hanskes med.

Utlendingene markerte seg

Det var spesielt to av Eliteseriens utlendinger som sto i fokus etter 34 minutter. Brian Waltrip fikk kjempet seg til plass og tid på høyrekanten, spilte lavt inn til en ventende Anders Tegström som bare trengte å sette foten til. Knudsen hadde små muligheter på halvvolleyen, som gled inn via stanga. 1-0, og det var fullt fortjent.

Og hjemmepublikummet i julisola på Storstadion trengte ikke å vente lenge før de kunne slippe jubelen løs igjen.

UTLENDINGENE DOMINERTE:  Anders Tegström, her i kamp med Stabæks Mike Kjølø, var kampens bestemann med to mål. Foto: Scanpix
UTLENDINGENE DOMINERTE: Anders Tegström, her i kamp med Stabæks Mike Kjølø, var kampens bestemann med to mål. Foto: Scanpix Vis mer

For tre minutter senere ga Tommy Knarvik definisjonen av kremmerhus. Fra 20 meter, helt ut av det blå, skrur han ballen opp i krysset bak Knudsen. En scoring hentet ned fra støvfulle hyller og rett ut av de eldste lærebøkene. Veien hjem virket hard for Bærums-laget.

Scoret på straffe

Men Stabæk ville mer. Rett før pause viste Somen Tchoyi hva han var god for. Han driblet seg gjennom Sandefjordsforsvaret og spilte ett-to med Gunnarsson. Ballen ble noe for lang, men i duellen med Bugge Pettersen og Sandefjord-debutant Tuomas Haapala ble han revet ned, og fikk en fortjent straffe.

Den ekspederte Nannskog knallhardt, og midt i mål. Svenskens tiende for sesongen tente håpet for Stabæk.

Andre som første

Og andreomgangen begynte som den første. Stabæk gikk ut i et hardt press, men uten at det resulterte i de aller største sjansene. For igjen var det Sandefjord som viste seg mer effektive.

Og det var svenske Tegström som sto for dagens prestasjon, etter 65 minutter. I duell med to Stabæk-forsvarere klarer han å holde hodet kaldt. Først taklet Skjønsberg seg ut av duellen, deretter dro svensken en frekk tunnell på Kjølø. Ballen gikk sikkert i mål til høyre for Knudsen.

Og med 3-1 i bagasjen virket det som piffen gikk ut av Stabæk, og Sandefjord svært fornøyd med å kontrollere kampen ut.

STORSPILTE: Anders Tegstrõm gratuleres etter den enestående enkeltprestasjonen som resulterte i 3-1.