DRATT INN I BIL:  Jenta gikk langs Sandarveien da en bil kom bort til henne og hun ble dratt inn i bilen før hun ble voldtatt. Ifølge politiets beskrivelser skjedde bortføringen nesten ved bilen i bildet. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
DRATT INN I BIL: Jenta gikk langs Sandarveien da en bil kom bort til henne og hun ble dratt inn i bilen før hun ble voldtatt. Ifølge politiets beskrivelser skjedde bortføringen nesten ved bilen i bildet. Foto: Lasse Ljung / NyhetsfotoVis mer

- Sandefjord er en liten by. Det er rart om ingen skulle ha sett noe

Bistandsadvokaten til 17-åringen som søndag ble voldtatt frykter senskadene. Nå ber hun vitner om å melde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 17 år gamle jenta som har forklart at hun søndag ble dratt inn i en bil, kjørt rundt i en time og voldtatt i baksetet ivaretas av sin nærmeste familie, men har det tungt.

- Jeg tror alle forstår at det hun beskriver å ha vært utsatt for, nødvendigvis må ha opplevdes fryktelig og svært traumatisk for henne, sier Lene Høiang til Dagbladet.

I går ettermiddag og kveld var politiet ut og foretok en rundspørring i området jenta ble bortført, i Sandarveien ved jernbanen i Sandefjord.

Politiadvokat Lise Dalhaug sier de likevel ikke er nærmere noen gjerningsmenn i dag.

- Det var ingen som hadde noen observasjoner, forklarer hun.  

- Tillit til politiet Bistandsadvokaten sier 17-åringen har tillit til politiet og det arbeidet de legger ned i saken. Advokaten ber nå alle som kan ha sett noe om å ta disse opplysningene til politiet med en gang.

-  Hver lille puslespillbit kan få betydning for etterforskningsarbeidet. Sandefjord er en liten by og med relativt oversiktlige forhold. Det ville være rart om ingen skulle ha sett eller vet noe. På vegne av henne bes det om publikums hjelp dersom noen har sett eller vet noe, for å få saken oppklart, skriver Lene Høiang i en e- post til Dagbladet.

Den erfarne advokaten frykter ettervirkningene voldtekten kan ha på 17-åringen.

INGEN PÅGREPET:  Politiet har foretatt en rundspørring i området der jenta har forklart at hun ble bortført, men de er ikke nærmere noen gjerningsmenn. Foto: Per Flåthe
INGEN PÅGREPET: Politiet har foretatt en rundspørring i området der jenta har forklart at hun ble bortført, men de er ikke nærmere noen gjerningsmenn. Foto: Per Flåthe Vis mer

- Jeg har jobbet med denne type saker i over ti år som advokat. Det er likevel overraskende og sterkt hver gang å se hvor skadegjørende og ødeleggende det er for den enkelte som har blitt utsatt for overgrep og hvor omfattende skadevirkningene av overgrepet blir. Rent generelt kan jeg si at skadepotensialet for psykiske skader, traumer og senskader er stort i denne type saker, sier hun.

Undersøker telefonen Jenta har beskrevet gjerningsmennene som to mørkhudede menn i begynnelsen av 20-årene. Hun har videre sagt at de snakket et utenlands språk. 17-åringen kjente ikke de to personene fra før og ble dratt inn i bilen mot sin vilje. Bilen beskrives som en vanlig mørk personbil med sotede bakruter.

Politiet forsøker nå å få oversikt over ruta bilen kjørte med 17-åringen i.

- Vi er i gang med å prøve å finne ut av ruta bilen har kjørt. Telefonen til fornærmede kan være til hjelp for oss i det arbeidet. Det er viktig å finne ruta fordi da kan det bli lettere å hente ut overvåkingsbilder av biler og bevegelser, sier Dalhaug til Dagbladet.

Voldtekten ble meldt til politiet klokka 22.45 i søndag kveld.  Jenta ble da undersøkt på voldtekstsmottaket i Sandefjord. Foreløpig vet ikke politiet om de har DNA av gjerningsmannen eller andre biologiske spor.

- LIKE STERKT HVER GANG:  Advokat Lene Høiang slutter ikke å la seg berøre av hvor ødeleggelde overgrep er for ofrene. Foto: Advokatfirmaet Høivang
- LIKE STERKT HVER GANG: Advokat Lene Høiang slutter ikke å la seg berøre av hvor ødeleggelde overgrep er for ofrene. Foto: Advokatfirmaet Høivang Vis mer