Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sandefjord gjort til latter i bunadsfeide

- Jeg vet det er mange rasister her, men det går en grense for hva man kan si, mener Høyre-ordfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den politiske ledelsen i Sandefjord driver med både selvransakelse og mediekritikk i kjølvannet av at Ap-politiker Pournima Singh ble tvunget til å stille opp i helnorsk bunad på alle 17. mai-arrangementer hun skulle være til stede på.

Indiskfødte Singh er leder av 17. mai-komiteen i byen, men ble kjapt sablet ned av konservative politikere da hun ytret ønske om å bruke sari på nasjonaldagen.

Representanter fra Høyre, FrP og Pensjonistpartiet truet med å kalle inn til ekstraordinært bystyremøte om Singh ikke sporenstreks rettet seg etter et tidligere vedtak om at komitémedlemmer skal gå i sjakett og bunad.

På onsdag sto Ap-politikeren på talerstolen i «korrekt» festantrekk, men debatten er langt fra lagt død. Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) mener imidlertid at krasse uttalelser fra sari-mostandere har fått for stor oppmerksomhet i media. Samtidig vedgår han at innvandrerfiendtlige holdninger florerer i vestfoldsbyen.

- Jeg vet det er mange rasister i Sandefjord, og jeg kan ha strenge holdninger selv, men det går en grense for hvilke uttalelser man kommer med, sier Gleditsch til Sandefjords blad.

Blant uttalelsene han refererer til er trolig noen fra Pensjonistpartiets Rolf Johannessen. Sistnevnte gjør imidlertid ikke noe for å ta brodden av dem.

- Samfunnet forandrer seg, og det er ikke til det bedre. Vi må kjempe med nebb og klør for å beholde de tradisjonene vi har i Sandefjord, sier Johannessen til lokalavisa om hans sterke motstand mot at «hun fra India» skulle få velge antrekk på festdagen.

Ordføreren, som neste år vil gå inn for en mer ordnet diskusjon av kleskode-spørsmålet, mener på sin side at mediedekningen har fått svært negativ effekt for byen

- Sandefjord gjort til latter i bunadsfeide

- Sandefjord er latterliggjort gjennom media for holdninger blant innbyggerne. Hvis man er uenig, bør man kunne diskutere dette uten å hente fram rasistiske uttalelser, sier Gleditsch.

<B>- OVERDIMENSJONERT RASISME:</B> Ordfører Bjørn Ole Gleditsch(H) har selv ingen motforestillinger om brudd på konservativ kleskode på nasjonaldagen, men synes saken har fått for mye oppmerksomhet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media