ANGREPET I BARNEVOGNA: Sander ti måneder ble angrepet av en skabbrev da han lå og sov i vogna utenfor hjemmet sitt. Pappa Bjørn Milliam Angell klarte heldigvis å jage reven. Begge foto: Privat
ANGREPET I BARNEVOGNA: Sander ti måneder ble angrepet av en skabbrev da han lå og sov i vogna utenfor hjemmet sitt. Pappa Bjørn Milliam Angell klarte heldigvis å jage reven. Begge foto: PrivatVis mer

Sander (10 mnd) angrepet av rev: - Dette er galskap

Babycallen avslørte reven.

Politiet i Finnmark meldte tidligere i dag om en plagsom skabbrev som var altfor nærgående i Alta. Reven tok seg helt opp i en barnevogn som sto ute. I barnevogna lå ti måneder gamle Sander og sov.

- Bare halen sto ut gjennom kalesjen, reven sto over ansiktet på babyen, sier operasjonsleder Erik Jakobsen i Finnmark politidistrikt til iFinnmark.

- Skabbreven er syk og den er sikkert utsultet og ikke i stand til å finne seg mat på en normal måte, fortsetter han.

- Har blitt bitt

Pappa Bjørn Milliam Angell har akkurat kommet hjem fra legevakta når han snakker med Dagbladet.

- Legen konstaterte at han er blitt bitt av reven, forteller Angell.

Sønnen lå ute og sov i vogna utenfor familiehjemmet, da foreldrene plutselig hørte en merkelig lyd fra babycallen.

- Jeg skulle ordne tegnesaker til dattera mi på fire år, da jeg plutselig hørte en skrapelyd på babycallen. Da jeg gikk ned for å se, så hørte jeg guttungen skrike, forteller Angell, som fortsatt er sjokkert over det familien opplevde i dag.

- Da jeg kom ut så sto det en skabbrev med hodet inni vogna. Jeg tok tak i en gjenstand og kastet den mot reven, fortsetter han.

- Aggressiv

Han brølte og gjorde sitt beste for å skremme bort reven, men dyret fulgte etter.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

- Jeg tok tak i vogna med ei hånd og fikk dratt den opp trappa. Reven fulgte etter og viste en veldig aggressiv atferd.

Etter å ha fått sønnen trygt inn i huset, rev han opp nettingen og kunne til sin forferdelse se at sønnen var skadd.

- Vi løftet ham opp og så at han blødde fra kinnet. Vi skyndte oss opp og fikk rensa såret, men så noe som liknet på både bite- og kloremerker. Da var det selvfølgelig heftig i hjemmet. Kroppen min var full av adrenalin, men kona fikk roet ned både meg og dattera, forteller Angell.

- Tenkte det verste

Familien kom seg til legevakta, og var raskt ute med å varsle både politi og viltnemnda.

- Det er klart at man tenker det verste. Hva hadde skjedd om jeg hadde vært noen sekunder seinere ute? Takk gud for at det gikk bra, for reven var åpenbart sulten på mer, sier Angell.

Han forteller at han aldri hadde sett for seg at noe slikt kunne skje.

- Her i Finnmark er det normalt at barn sover ute i frisk luft, men det er ingen vi har snakket om som har hørt om noe liknende. Dette er galskap, og det har satt en skikkelig støkk i oss. Han kommer ikke til å sove der ute lenger, for å si det sånn.

Etter en tur på legevakta har sønnen blitt behandlet med antibiotika, samt fått med en krem hjem som skal brukes dersom sårene skulle begynne å klø.

- Det ser ut til å gå bra. Vi har fulgt opp med vaksiner hele veien, så han trengte ikke stivkrampesprøyte. Skadene er ikke alvorlige, men man vet aldri hva slags sykdommer den reven kan ha hatt. Nå må vi bare følge opp dette tett, og se hva som skjer, sier Angell.

Sanders storesøster turte ikke å være hjemme etter hendelsen.

- Hun er hos bestemor og sier at hun har lyst til å være der i noen dager, forteller han.

- Aldri hørt om liknende

Politiet sier til iFinnmark at de ikke anbefaler at barn sover ute i Alta, slik situasjonen er nå. Viltnemnda er også varslet, og en ettersøksgruppe forsøker å finne reven for å avlive den.

- Jeg har snakket med ettersøksgruppa. Der er det jegere med over 30 års erfaring som sier de aldri har hørt om noe liknende. Det er klart det er spesielt.

Det sier Siv Kristin Ryeng, leder for Viltnemnda i Alta, til Dagbladet.

Hun forteller at altaværingene ikke er ukjent med skabbrev som trekker inn mot bebyggelse, men at det er høyst uvanlig at de kommer så tett på mennesker som i dag.

- Skabbrev ser vi hvert eneste år. Det er også vanlig at de trekker nær bebyggelse når de er sultne. Om man ser en syk rev i nabolaget, så bør man ringe politiet på 02800. Dersom man har avlagt jegerprøve og har et godkjent våpen, så kan man også avlive dyret selv. For man skal avlive dyr som lider, sier hun.

RESPEKTERER KATTA: Terese Fjell får daglig besøk av en vill rev, men det er ikke tvil om hvem som er sjefen Video: Terese Fjell Vis mer

Jakter

Hun forteller at ettersøksgruppa er i gang med å lete etter reven, men at det er krevende forhold.

- Dersom den er syk, så kan den legge seg ned. Men dersom den har krefter, så kan den gå langt. Det er ikke bare enkelt å finne reven i mørket her i kveld. Men dersom de ikke finner den i dag, så fortsetter ettersøksgruppa i morgen, sier Ryeng.

I tillegg har Angell kontaktet venner som skal hjelpe til med å forsøke å finne reven.

- Jeg har snakket med flere kompiser som er småviltjegere, og informert hele bygda om at det er en aggressiv skabbrev i området, sier han til Dagbladet.

- SOM Å HA INNBRUDD: Marc Gilbert opplevde et mareritt da han plutselig hørte en stemme inne på sin to år gamle datters soverom. Det viste seg at webkameraene og babycallen var hacket. Video: KameraOne Vis mer Vis mer