Sanders' brakseire rokker ikke ekspertenes Hillary-tro

.. men USA-forsker tror Hillary Clinton vil tape mot Donald Trump.

IKKE MANGE: - Det blir ikke veldig mange delegater av dette, sier USA-ekspert Jan Arild Snoen om Bernie Sanders overveldende seire i nominasjonskampen i Washington, Alaska og Hawaii. Her vinker han og kona Jane O'Meara Sanders til publikum i Alliant Energy Center/Exposition Hall igår i Madison, Wisconsin. Foto: Daniel DeSlover/imageSPACE
IKKE MANGE: - Det blir ikke veldig mange delegater av dette, sier USA-ekspert Jan Arild Snoen om Bernie Sanders overveldende seire i nominasjonskampen i Washington, Alaska og Hawaii. Her vinker han og kona Jane O'Meara Sanders til publikum i Alliant Energy Center/Exposition Hall igår i Madison, Wisconsin. Foto: Daniel DeSlover/imageSPACE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det blir ikke veldig mange delegater av dette, sier USA-ekspert Jan Arild Snoen om Bernie Sanders soleklare seire i tre nye delstater .

I Washington, hvor 101 delegater skal fordeles, ligger Sanders an til å få 76 prosent når 31 prosent av stemmene er talt opp. I Alaska, hvor 16 delegater skal fordeles, kan Sanders få hele 79 prosent. Også i Hawaii vinner han soleklart.

- Ti prosents sjanse Spørsmålet er hvor mye det monner, når den demokratiske motkandidaten Hillary Clinton så langt har sikret seg 1.228 delegater, mot Sanders' 947.

- Han må vinne de store delegatrike statene også, og da snakker vi om New York og California, og sånn ser det ikke ut på meningsmålingene.

- Hvor sannsynlig er det at han kan vinne nominasjonen?

- De som setter penger på dette har gitt Sanders ti prosents sjanse, sier Snoen. Det synes han er et rimelig tall, forutsatt at det ikke skjer noe helt spesielt i de mange vanskelige sakene som omgir Clinton.

- Vil påvirke Clinton Ved å fortsette kampen, tror han Bernie Sanders vil vise hvor sterkt venstrefløyen står i partiet, og dermed påvirke Clinton.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer