Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sanders-kampanjen anklaget for Hillary-spionasje

- Ja, jeg beklager, svarer presidentkandidaten.

GOD STEMNING: Latteren satt løst under en reklamepause i presidentkandidatdebatten lørdag. Bernie Sanders beklaget under debatten at en stabsansatt utnyttet en datafeil til å spionere på Hillary Clinton. Foto: REUTERS / Brian Snyder
GOD STEMNING: Latteren satt løst under en reklamepause i presidentkandidatdebatten lørdag. Bernie Sanders beklaget under debatten at en stabsansatt utnyttet en datafeil til å spionere på Hillary Clinton. Foto: REUTERS / Brian Snyder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De demokratiske presidentkandidatene møttes til TV-debatt dagen etter at en av Bernie Sanders' stabsansatte ble anklaget for å spionere på Hillary Clintons kampanje. - Ja, jeg beklager, meldte Sanders lørdag kveld.

Beklagelsen kom på spørsmål fra en av debattlederne i Manchester, New Hampshire. Sanders måtte erkjenne at Clinton fortjente en unnskyldning etter at en av Sanders' medarbeidere utnyttet en datafeil til å kikke kampanjen hennes i kortene.

- Dette er ikke den typen kampanje vi kjører. Og om jeg finner ut at noen andre har vært involvert i dette, vil de også få sparken, sa Sanders og la til at han håper rivalenes valgkampanjer kan jobbe sammen om en uavhengig etterforskning av hendelsen.

Clinton svarte at hun godtar Sanders' unnskyldning og at hun støtter en uavhengig gransking.

Fredagens overtramp ga en heftig oppvarming til årets siste demokratiske presidentdebatt, særlig etter at partiets nasjonalkomité (DNC) besluttet å stenge Sanders-stabens tilgang til Demokratenes velgerdata.

Sanders svarte med å levere et søksmål mot DNC for å få suspensjonen opphevet, noe han fikk gjennomslag for før debatten startet.

Også tidligere Maryland-guvernør Martin O'Malley deltok i lørdagens ABC News-sendte debatt. Han ligger et godt stykke bak favoritten Clinton og Sanders på meningsmålingene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media