Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sanders kjefter på pressen: - Slutt å gå etter Trump-administrasjonen

Sarah Sanders holder en sjelden pressebrifing onsdag kveld.

MØTER PRESSEN: Pressesekretær Sarah Sanders brifer pressen i Det hvite hus onsdag kveld norsk tid. Foto: REX/Shutterstock / NTB Scanpix
MØTER PRESSEN: Pressesekretær Sarah Sanders brifer pressen i Det hvite hus onsdag kveld norsk tid. Foto: REX/Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kritikken har haglet i kjølvannet av møtet mellom president Donald Trump og president Vladimir Putin. Etter møtet stod de to side om side og benektet russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget.

Tirsdag fortalte Trump til pressen at han hadde sagt feil. Trump hevdet at han blandet ordene «would» og «wouldn't», altså «ville» og «ville ikke». Det han egentlig mente å si var: «Jeg ser ikke noen grunn til at Russland ikke ville være ansvarlig».

Onsdag rundt klokka 20.40 norsk tid, brifer pressesekretær Sarah Sanders pressen i Det hvite hus.

Sa feil - igjen

På slutten av et regjeringsmøte onsdag fikk Trump spørsmål om hvorvidt han mente at Russland fortsatt står bak dataangrep mot amerikanske mål. Han svarte et kort og bestemt «nei».

FORKLARTE SEG: President Donald Trump forklarte at han brukte feil ord under gårsdagens pressekonferanse i Helsinki med Russlands president Vladimir Putin. Video: CNN Vis mer

USAs nasjonale etterretningssjef Dan Coats sa sist fredag at varsellampene for dataangrep i sin alminnelighet blinker rødt. Coats sa at Russland er den mest aggressive utenlandske aktøren.

En journalist spør Sanders om presidentens uttalelse onsdag. Sanders forteller at da presidenten sa «nei», så skal han i stedet ha ment «nei til flere spørsmål».

- Presidenten og hans administrasjon jobber hardt for å passe på at Russland ikke kan blande seg inn i valg. Vi tar skritt for at de ikke kan gjøre det igjen. Vi ville ikke brukt så mye tid og arbeid om vi ikke trodde at «de så på oss».

Trusselen eksisterer

På spørsmål om Coats trusselvurdering, svarer Sanders:

TOPPMØTET: USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin møttes i Helsinki for å prate om deres lands forhold til hverandre. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Vi mener det fortsatt eksisterer en trussel som vi tar steg for å forhindre.

- Hvorfor er ikke presidenten mer kritisk overfor Putin?

- Presidenten har vært tøffere mot Russland enn noen andre. Jeg tror du kan se det på alle beslutningene han har tatt, sier hun og viser til sanksjoner og utvisning av russiske agenter.

- Presidenten har vært ekstremt tøff mot Russland, gjentar hun.

Hun understreker også at presidenten har gjort det klart overfor Vladimir Putin at han må holde seg unna amerikanske valg.

- Ut av kontroll

Tirsdag ble det kjent at en russisk kvinne har blitt pågrepet i Washington, siktet for agentvirksomhet.

- Dette har gått helt ut av kontroll, dere må roe dere ned og slutte å gå etter Trump-administrasjonen for alt som skjer, sier Sanders til pressen etter å ha fått et spørsmål om den russiske kvinnen.

Ifølge CNN er slike pressebrifer blitt mer og mer sjeldne. Det hvite hus har bare hatt tre stykker de siste 30 dagene. Sanders siste brifing var for over to uker siden.