VIL BLI HØRT: Shyla Nelson, n<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">asjonal delegat for Sanders fra Vermont, er én av dem som støtter demonstrasjoner utenfor landsmøtearenaen. Foto: Trym Mogen / Dagbladet</span>
VIL BLI HØRT: Shyla Nelson, nasjonal delegat for Sanders fra Vermont, er én av dem som støtter demonstrasjoner utenfor landsmøtearenaen. Foto: Trym Mogen / DagbladetVis mer

Sanders-tilhenger om landsmøtet:
- Det folk får servert er ikke det som skjer. Ting blir redigert bort

Demonstrerer etter nominasjonen av Hillary Clinton. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHILADELPHIA/OSLO (Dagbladet): Like etter klokka ett natt til onsdag var det formelt: Hillary Clinton blir Demokratenes presidentkandidat og dermed også historisk.

BEGGE I TÅRER: Larry Sanders, Bernie Sanders' bror, kom med en hyllest av broren da han snakket på vegne av «Democratics Abroad». Larry Sanders er bosatt i England og gjorde det klart hvor stolte foreldrene ville vært av Bernie. Video: CNN Vis mer

Kort tid senere begynte Bernie Sanders-delegater demonstrasjoner like utenfor landsmøtearenaen.

Det var på grensa til kaotisk da de stormet ut av bygningen. Delegatene omringet raskt et av de tre presseteltene på området.


- Ting blir redigert bort

Bryan Ertz, delegat fra Idaho, er svært skuffet over det som har skjedd på landsmøtet.

- Det er bare et TV-show. Det folk får servert er ikke det som skjer i det hele tatt. På gulvet er det mange som er uenige, og det blir redigert bort, sier han til Dagbladet.

- Jeg snakker for min delegasjon når jeg sier at dette ikke er holdbart. Vi er 46 prosent av stemmene, men har ingenting å si, sier han oppgitt.

GA SIN STØTTE: Bernie Sanders' hjemstat Vermont var siste delstat ut til å lese opp sine stemmer natt til onsdag. Han benyttet så sjansen til å be partiet om å stå samlet rundt Hillary Clinton. Video: CNN Vis mer

Vil bli hørt

South Dakota, Michigan og Washington er hovedorganisatorene, forteller Shyla Nelsom, nasjonal delegat for Bernie Sanders fra hans hjemstat Vermont.

Nelson sier at de gleder seg til å fortsette å kjempe for Sanders' «revolusjon», selv om han ikke ble valgt til presidentkandidat for Demokratene.

- Jeg mener at Bernies kampanje i hovedsak har gått ut på at det ikke handler om ham personlig, men om oss alle og at vi skal jobbe sammen. Jeg tror på det og jeg tror at senatoren tror på det selv også. Nå skal vi fortsette å styrke amerikanernes stemme og mobilisere og jobbe mot den forandringen vi trenger.

Nelson beskriver demonstrasjonen utenfor landsmøtearenaen som en organisert, fredelig og ikke-voldelig handling.

- Vi kaller den «No voice, no unity». Intensjonen er å sikre at stemmene til grasrota der hjemme blir hørt gjennom denne nominasjonsprosessen og på dette landsmøtet.

30 statsdelegasjoner er med på demonstrasjonen, alle som deltar er nasjonale delegater for Bernie Sanders.

- Vi mener alle at vi jobber med å forbedre slik at det blir bedre for alle. Vi mener at sjansen for en samlet enhet eksisterer, men vi har mange ting vi er nødt til å komme oss gjennom, til og med før november, sier Shyla Nelson, og sikter spesielt til grasrotas stemmer blir lyttet til på en genuin måte.

Natt til fredag er det klart for Hillary Clintons tale der hun skal akseptere nominasjonen.