June 23, 2016 - New York, New York, United States - Senator Bernie Sanders held a rally at Town Hall on June 23 2016 in New York City.
June 23, 2016 - New York, New York, United States - Senator Bernie Sanders held a rally at Town Hall on June 23 2016 in New York City.Vis mer

- Sanders vil stemme på Clinton

Bernie Sanders sier han vil stemme på Demokratenes antatte presidentkandidat Hillary Clinton, melder MSNBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På spørsmål om han vil stemme på rivalen, svarte Sanders «ja» i et TV-intervju med MSNBC fredag. Vermont-senatoren påpeker at han ikke akter å trekke seg fra nominasjonskampen ennå.

- Hvorfor skulle jeg ville gjøre det, når jeg ønsker å kjempe for at vi får den best mulige plattformen som vi kan ha, og at vi vinner så mange delegater som mulig?

Clinton har for lengst sikret seg nok delegater til landsmøtet til å være sikker på å bli utpekt som presidentkandidat for Demokratene. Men Sanders har nektet å kaste inn håndkleet og har fortsatt valgkampen.

Da nederlaget ble et faktum, sa senatoren at han vil samarbeide med Clinton om å påføre republikaneren Donald Trump et nederlag i presidentvalget 8. november. Men Sanders har ennå til gode offisielt å stille seg bak Clinton.

(NTB)