Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandnes-kvinne siktet for drapsforsøk på sju år gammel sønn

- Gutten er utsatt for grov og gjentatt vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener en 29 år gammel kvinne i Sandnes forsøkte å drepe sin egen sønn ved å utøve «grov og gjentatt vold» mot ham.

- Gutten er utsatt for grov og gjentatt vold. Vi har vurdert denne som livstruende og ser svært alvorlig på hendelsene, sier politiadvokat Lars Ole Berge i Rogaland politidistrikt til Dagsavisen RA.

Politiet rykket ut til leiligheten i Sandnes 4. desember. Gutten ble umiddelbart sendt til sykehus. Også moren måtte ivaretas av helsepersonell. Hun skal undersøkes av rettspsykiatrisk sakkyndige for å ta rede på om hun var strafferettslig tilregnelig på gjerningstidspunktet.

- Kvinnen har erkjent de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til hvordan hun stiller seg til straffskyld, sier Berge.

Kvinnen ble først varetektsfengslet 7. desember, og har siden da vært innlagt ved psykiatrisk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus. Stavanger tingrett besluttet tirsdag å forlenge fengslingen med ytterligere åtte uker - av hensyn til den almenne rettsfølelse. I fengslingskjennelsen karakteriserer retten kvinnen som «svært syk og ustabil».

- Vi har tatt beslag i en gjenstand vi mener ble benyttet i forbindelse med volden. Vi har også tatt i beslag andre gjenstander og foretatt en kriminalteknisk undersøkelse på åstedet, sier Berge.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media