<strong>SENDT UT I MORGES:</strong> Neda Ibrahim og familien ble satt på flyet på Sola Lufthavn. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
SENDT UT I MORGES: Neda Ibrahim og familien ble satt på flyet på Sola Lufthavn. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

Sandnes-skole sjokkert etter utsendelse av elever

Neda Ibrahim (12) sendt ut med fly i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Neda og to av hennes tre søsken gikk i 6., 5. og 2. klasse ved Aspervika skole. Natt til tirsdag rykket Politiets utlendingsenhet (PU) ut og hentet hele familien på Dale asylmottak. Med bistand fra politiet i Sandnes ble familien satt på fly til Jordan. Rektor Kåre Andreas Folkvord ved barnas skole er sjokkert:

- Dette er flotte unger som nå plutselig ikke er elever hos oss lenger. I dag har vi veldig mange triste barn på skolen vår. De er frustrerte og svært lei seg. Mange er nære venner av barna, og de var ikke forberedt på dette. I dag har vi jobbet med å bearbeide sorgen og frustrasjonen, sier han til NTB.

- Slike utsendelser gjør noe med oss som skole. Barn trenger trygghet og forutsigbarhet, de ønsker å få gå på skolen, lære og treffe venner. Nå får ikke Neda og søsknene hennes noe av dette, og det påvirker skolemiljøet også. Det som er så spesielt i dette tilfellet er at de hadde vært i Norge i over ti år.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer