Sandra Borch krever stengte grenser

- Velstanden har gjort oss til et attraktivt mål.

PASSKONTROLL: Sandra Borch mener at Norge bør gjeninnføre passkontroll. Hun har sett seg lei av kriminelle fra utlandet. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
PASSKONTROLL: Sandra Borch mener at Norge bør gjeninnføre passkontroll. Hun har sett seg lei av kriminelle fra utlandet. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senterungdommens leder Sandra Borch har fått mobilen frastjålet to ganger på trikken på ett år og krever nå at landets grenser stenges.

Borch skal på Senterpartiets landsmøte om halvannen uke fronte Senterungdommens krav om å gjeninnføre passkontroll. Hun krever også at Norge melder seg ut av Schengen-samarbeidet, skriver Klassekampen.

- Den norske velstanden har gjort oss til et enormt attraktivt mål for utenlandske kriminelle. Vi må ta tilbake kontrollen over grensene våre, sier Borch.

Borch har selv blitt utsatt for vinningskriminelle. To ganger har hun blitt frastjålet mobiltelefonen på trikken i Oslo det siste året.

- Vi vet at de utenlandske kriminelle særlig retter seg mot kollektivtrafikk i byene. Men også på landet er det velorganiserte bander som går fra gård til gård, sier Borch.

Hun mener manglende personkontroll åpner grensene for stadig flere kriminelle bander fra Schengen-området.

- I dag er vi i en situasjon med fri flyt av kriminelle i Norge og Europa, sier hun.

Borchs forslag om å stenge grensene møter motbør fra partiledelsen, men Sps fylkesleder i Østfold, Per Inge Bjerknes, støtter henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer