Sandsdalen-anke avvist av Høyesterett

- Jeg er ikke bare en drapsmann, jeg er en drapsmann som handlet med overlegg. Det sier den pensjonerte legen Christian Sandsdalen etter at Høyesterett i går slo fast at han er en drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sandsdalen-saken

  • Torsdag 13. juni 1996 ga den pensjonerte legen Christian Sandsdalen den MS-syke Bodil Bjerkmann en dødelig dose med morfin og ketogan. Han sier det var et barmhjertighetsdrap.
  • Sandsdalen meldte seg til politiet. Legelisensen ble inndratt, og han ble dømt for overlagt drap i byretten og lagmannsretten. I går forkastet Høyesterett anken til den pensjonerte legen. Sandsdalen mener aktiv dødshjelp må være tillatt i helt spesielle tilfeller.

Høyesterett forkastet anken fra den nå 82 år gamle legen. Sandsdalen er nå kjent skyldig i overlagt drap på MS-syke Bodil Bjerkmann i juni 1996.

Likevel betyr Høyesteretts avgjørelse i den historiske saken at 82-åringen slipper unna med lovens mildeste straff, domsutsettelse, fordi loven gir adgang til redusert straff når drapet er begått av barmhjertighetshensyn og offeret har samtykket. For heller ikke påtalemyndigheten vant fram med sin anke i Høyesterett.

Ikke uventet

Dagbladet snakket i går med en småmunter Sandsdalen.

- Nå er du blitt en drapsmann, Sandsdalen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer