Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sandusky må sone minst 30 år i fengsel

Den tidligere fotballtreneren kan ikke søke om prøveløslatelse før han er fylt 98 år.

DØMT FOR OVERGREP: Tidligere assisterende fotballtrener Jerry Sandusky forlater her tinghuset i Bellefonte i Pennsylvania i dag. 68-åringen mottok i dag straffeutmålingen, men ble dømt for overgrep mot mindreårige gutter allerede i 22. juni i år. Foto: Patrick Smith / Getty Images / AFP
DØMT FOR OVERGREP: Tidligere assisterende fotballtrener Jerry Sandusky forlater her tinghuset i Bellefonte i Pennsylvania i dag. 68-åringen mottok i dag straffeutmålingen, men ble dømt for overgrep mot mindreårige gutter allerede i 22. juni i år. Foto: Patrick Smith / Getty Images / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):I dag ble det klart at den tidligere assisterende fotballtreneren for Penn State, Jeff Sandusky, er blitt dømt til å sone en fengselsstraff som ikke er kortere enn 30 år og ikke lengre enn 60 år.

En talsperson for riksadvokatens kontor opplyser overfor CNN at Sandusky vill få sin første mulighet til å søke om prøveløslatelse om 30 år. Da vil han være 98 år gammel.

Kjente til overgrepene Penn States hovedtrener gjennom 46 sesonger, Joe Paterno, kjente til og dekket over at hans tidligere assistent Jerry Sandusky hadde forgrepet seg på mindreårige gutter over flere år.

Sandusky er dømt til 45 tilfeller av sex med mindreårige. Overgrepene består i alt fra utukt med mindreårige til ufrivillig samleie. Dommen mot 68-åringen ble klar allerede i juni, mens straffeutmålingen ble offentlig i dag.

Sanduskys advokat, Joe Amendola, sier at hans klient stiller seg uforstående til anklagene og at han hele tiden har opprettholdt sin uskyld. Forsvarsadvokaten sier også at de trengte mer tid for å analysere saksmaterialet før rettsaken.

- Vi har måtte kutte ned på vår egen etterforskning i forberedelsene til rettssaken. Det som skjedde med Sandusky kan også hende med en av oss. Det er noe som bør bekymre alle av oss, sier han.  

Kan ikke ta overgrepene tilbake Ifølge dommen skal den tidligere fotballtreneren ha brukt sin tilgang på universitetets fasiliteter, og en stiftelse han grunnla for underprivilegert ungdom for å utnytte unge gutter seksuelt.

USA ble rystet av overgrepskandalen i november i fjor. Enkelte av overgrepene skal ha skjedd på universitetsområdet. De fleste guttene var mellom 10 og 15 år da overgrepene skjedde.

En mann i midten av 20-årene har tidligere fortalt at han ble utsatt for overgrep minst 100 ganger av Sandusky. Saken har fått mye oppmerksomhet fordi fotballmiljøet og andre ledere ved Penn State universitetet har forsøkt å dekke over saken.

Blant dem er Joe Paterno
og tre andre i idrettsledelsen, som viste seg ikke bare å ha kjennskap til overgrepene, men valgte også å beskytte Sandusky og aktivt dekke over beskyldningene mot ham.