Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beinrester løser forsvinningssak i USA:

Sandys mor forsvant sporløst for 50 år siden. Så gjorde de funn i kjelleren

Restene etter kvinnen ble funnet i kjærestens kjeller.

FUNNET: Beinrestene etter Louise Pietrewicz ble funnet i kjelleren i dette huset utenfor New York, hvor hennes tidligere kjæreste bodde. Foto: Heather Walsh/The New York Times
FUNNET: Beinrestene etter Louise Pietrewicz ble funnet i kjelleren i dette huset utenfor New York, hvor hennes tidligere kjæreste bodde. Foto: Heather Walsh/The New York Times Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I oktober 1966 tok 38 år gamle Louise Pietrewicz ut 1 237 dollar av bankkontoen sin og stengte den for godt. Deretter forlot hun hjemmet på Long Island, sammen med kjæresten William P. Boken.

Siden har ingen sett henne.

Beinrester

Men nå, mer enn 50 år etter at hun forsvant, har det dukket opp beinrester etter henne under et hus på Long Island. Huset var en gang eid av William P. Boken, Pietrewicz kjæreste.

Boken selv døde i 1982.

Siste gang Pietrewicz ble observert, var da hun, sammen med Boken, forlot familiegården i Sagaponack på Long Island. Boken var gift med en annen kvinne og Pietrewicz levde i et voldelig ekteskap, skriver Washington Post.

Siste gang Sandy Blampied så moren sin, var den oktoberdagen hun dro.

- Hun ville aldri forlatt meg. Hvis hun var i live, hadde hun ringt meg for å si det slik at vi kunne ha møttes, sier Blampied til Suffolk Times.

Pietrewicz ringte aldri. Hun var savnet i mer enn 50 år.

Gjennombrudd

Men i oktober i fjor publiserte Suffolk Times en rapport om etterforskningen i saken. Dette ga fornyet interesse for forsvinningen. Saken ble gjenåpnet og etterforskningen førte til funn av rester etter den savnede kvinnens skjelett. Dette ble funnet i kjelleren i et hus som en gang ble eid av hennes kjæreste Boken.

SKJØNNHETSDRONNING: JonBenét Ramsey ble drept i jula 1996. Siden da har drapet vært en gåte. Hvem drepte den lille jenta, i familiens hjem? Netflix har laget en dokumentarfilm som de kaller «en hybrid mellom fiksjon og dokumentar». Video: Netflix Vis mer

DNA fra datteren og Pietrewicz søsken ble sammenliknet med DNA fra beinrestene, og ga en match.

Det var Bokens tidligere kone som tipset politiet. Hun meldte fra om at en kropp hadde blitt begravet, like etter at Pietrewicz forsvant.

- Noen ganger får vi informasjon som vitner ikke har gitt oss på et tidligere tidspunkt fordi de for eksempel har følt seg truet til å ikke si noe, eller at det bare kom fram ut av samvittigheten, sier etterforskningsleder Gerard Gigante på en pressekonferanse om funnet.

- Han drepte henne

- Jeg tror han drepte henne den siste dagen jeg så henne. Jeg ga henne en klem og et kyss før jeg dro på skolen, og jeg vedder på at det var den dagen han drepte henne, sier Blampied til Times Herald-Record.

Til Newsday sier hun at funnet av moren er surrealistisk.

- Jeg er veldig emosjonell. Jeg er glad, trist og sint. Jeg har behov for å slå til noen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!