Russ la ut sexvideo av 17-åring:

Sang «alle jenter er horer» da de ble konfrontert av jenta

De fire tenåringene møtte denne uka i retten, tiltalt for å dele en sexvideo av 17-åring.

ILLUSTRASJONSFOTO: Fire russ måtte møte i retten denne uka. Foto: Kyrre Lien / NTB SCANPIX
ILLUSTRASJONSFOTO: Fire russ måtte møte i retten denne uka. Foto: Kyrre Lien / NTB SCANPIXVis mer

Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan fire tenåringer filmet og delte en sex-video av ei 17 år gammel jente for å promotere en russebuss-gruppe på Instagram.

Mandag denne uka møtte de fire, som er i alderen 17 til 19 år, i Øvre Romerike tingrett.

Det var under nyttårsfeiringen inn i 2018 at én av de tiltalte hadde sex med jenta som da var 17 år gammel.

En av de andre filmet samleiet med tredjemanns telefon, og videoen ble deretter delt mellom de tiltalte på en gruppechat på Messenger. Videre ble videoen redigert og delt på en konto på Instagram av den fjerde tiltalte.

«Alle jenter er horer»

I retten forklare den nå 18 år gamle kvinnen at hun ble gjort oppmerksom på videoen rundt en uke etter hendelsen. Det skriver Romerikes Blad.

Hun ville at videoen skulle slettes, og tok derfor kontakt med den tiltalte hun hadde hatt samleie med. Etter gjentatte forsøk, fikk hun svar.

Ifølge RB tok opp hun opp den 17 minutter lange samtalen hun hadde med ham. Der var flere av de andre tiltalte til stede, og de sang en sangstrofe med teksten «alle jenter er horer».

To av de tiltalte nekter straffskyld, mens den tiltalte som filmet samleiet erkjenner delvis straffskyld. Han som hadde samleie med jenta, erkjente straffskyld etter tiltalen.

- Det er nok ikke vanlig at man filmer kompiser som har sex, men jeg har sett andre russ som har gjort det samme. Jeg tenkte ikke på å spørre om det var greit. Jeg tenkte ikke så mye over at det var ulovlig, men at det var litt morsomt, forklarte den tiltalte som også var avbildet på videoen, ifølge RB.

- Hatt det tøft

Bistandsadvokat til den fornærmede kvinnen, Birgit Vinnes, har tidligere uttalt til Dagbladet at fornærmede har hatt det veldig tøft som følge av videospredningen.

- Hun har sovet dårlig, har slitt med konsentrasjonen på skolen og fått dårlig selvtillit. Hun valgte å anmelde saken for å sette fokus på at det ikke er greit å filme og publisere film av noen som har sex, hvis personen ikke har samtykket i filmen.

Politiadvokat Camilla Granstrøm sier at det er viktig at ungdom forstår at det er like straffbart uansett om du er den første eller fjerde som deler en slik video.