Sang for kongen

Slottsplassen ved 18-tida i går. Enslig kvinnesang høres gjennom tussmørket: «Gud sign vår konge god, sign ham med kraft og mot, sign hjem og slott.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi går nærmere. Og finner 20 år gamle Maja Maria Tran stående, helt alene midt på slottsplassen, med ansiktet vendt mot gardister og slott. Syngende på «Kongesangen», skrevet av N. Fogtman til franske Jean-Baptiste Lullys kjente melodi.

- Jeg hørte at kongen var syk, og følte bare for å velsigne ham. Kongen er en bra mann, sier Maja Maria til Dagbladet når hun er ferdig med å synge.

- Må blir frisk

Sammen med venninnen Cecilie hadde den personlig kristne 20-åringen fra Kristiansand lagt spaserturen til slottsplassen, da ønsket om å velsigne kongen kom.

Men når Dagbladet kommer, er det bare Maja Maria som står igjen på den store plassen.

- Jeg tror Cecilie gikk et sted i nærheten for å be for kongen, sier Maja Maria.

På spørsmål om hvorfor hun står i mørket og synger til kongens ære, sier 20-åringen:

- Det står i Bibelen at vi skal velsigne konge og regjering, slik at de kan opprettholde fred i landet. Skal kongen klare det, må han bli frisk. Men jeg sang litt for gardistene også. Var litt engstelig for at de skulle vise meg bort, men det gikk bra.

Europa-turné

- De skjønte vel at du hadde gode hensikter?

- Det tror jeg, sier Maja Maria og smiler stort og godt.

- Du så ikke kongen i vinduet?

- Nei! Jeg vet ikke om han er her engang.

20 år gamle Maja Maria er medlem av misjonsorganisasjonen Jesus Revolution Army. Siden august har hun øvet på en ny forestilling de skal turnere Europa rundt med fra januar.

- Forestillingen består av sang, dans og et multimedia-show. Formålet er å fortelle at Jesus lever og elsker oss, sier Maja Maria.

- Vi er fem grupper som skal opptre i hver våre deler av Europa. Cecilie og jeg har fått Norden, Storbritannia og Nederland. Vi har invitert kronprinsen og kronprinsessen til å se premieren.

SIGNET KONGEN: Med innlevelse og glede velsignet hun kongen med sang i går, 20 år gamle Maja Maria Tran. - Kongen er en bra mann, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer