Noen av de 33 innesperrede gruvearbeiderne i Chile smiler foran kameraet som ble sendt ned til dem etter at redningsmannskapene fredag klarte å bore en 30 centimeter bred sjakt ned til dem.  Foto: REUTERS /SCANPIX
Noen av de 33 innesperrede gruvearbeiderne i Chile smiler foran kameraet som ble sendt ned til dem etter at redningsmannskapene fredag klarte å bore en 30 centimeter bred sjakt ned til dem. Foto: REUTERS /SCANPIXVis mer

Sang nasjonalsangen 630 meter under bakken

Moralen høy blant innestengte gruvearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||De 33 gruvearbeiderne som har vært innesperret siden starten av august, feiret lørdag Chiles 200 års uavhengighet med å synge nasjonalsangen 630 meter under bakken.

200-årsjubileet for landets uavhengighet ble en gledens dag også fordi redningsmannskapene fredag klarte å nå fram med den første boresjakten til rommet under bakken der de 33 gruvearbeiderne har sittet siden 5. august.

Gjennombruddet i redningsarbeidet ga nytt håp om at arbeiderne skal være ute innen seks uker, og familiene til de innesperrede feiret nyhetene med markeringer over bakken lørdag.

Tradisjonell chilensk mat ble sendt ned til de 33 mennene, som også sang nasjonalsangen og ropte slagord. Beskjeder til familie og arbeidskolleger som jobber døgnet rundt for raskest mulig å kunne redde mennene ut av gruva, ble også tatt opp med et kamera som ble sendt ned til mennene.

(NTB)