Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sang «Petter Edderkopp» da narkokartell begynte å skyte i nærheten av barnehage

Nå hylles læreren som helt i Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martha Ivette Rivera Alanis hylles som en helt etter at hun holdt hodet kaldt og sørget for å unngå panikk i en barnehage i Monterrey i Mexico mens et narkokartell drepte fem personer utenfor, melder nyhetsbyrået AP.

Hele episoden ble fanget på video og lastet opp på YouTube.

- Ikke reis dere opp - Nei, kjære, ingenting kommer til å skje. Bare legg det lille hodet ditt på gulvet, sier Rivera Alanis til en bekymret jente.

- Ingenting kommer til å skje. Bare ikke reis dere opp, sier hun videre.

Deretter hører man flere skudd. Alanis begynte da å synge den meksikanske versjonen av «Petter Edderkopp».

HYLLES SOM HELT: Martha Ivette Rivera Alanis får et kyss på kinnet fra en lite jente. Hun hylles som helt etter at hun sørget for å unngå panikk da narkokartell begynte å skyte rett ved skolen. Foto: Reuters/Tomas Bravo/Scanpix
HYLLES SOM HELT: Martha Ivette Rivera Alanis får et kyss på kinnet fra en lite jente. Hun hylles som helt etter at hun sørget for å unngå panikk da narkokartell begynte å skyte rett ved skolen. Foto: Reuters/Tomas Bravo/Scanpix Vis mer

I den meksikanske versjonen handler sangen om at det regner godteri fra en sky, og i videoen ser man barna ligge på ryggen mens de later som de spiser sjokolade.

Hylles som helt For innsatsen fikk hun en diplom fra Rodrigo Medina de la Cruz, guvernør i staten Nuevo Leon nord i Mexico. På diplomet står det at hun utviste «enestående mot» i sin håndtering av de 15 barnehagebarna.

- Selvfølgelig var jeg redd, men barna fikk meg gjennom det, sa tobarnsmora etter utdelingen av diplomet.

- Min eneste tanke var å få barna til å tenke på noe annet enn den lyden. Jeg tenkte jeg på den sangen, sa Rivera Alanis videre.

De fem personene som ble drept utenfor barnehagen, skal ha blitt skutt og drept av mistenkte medlemmer av et narkokartell.

Taxisjåfører drept De skal ha kommet i to SUV-er og begynt å skyte mot fire taxisjåfører. En mann som akkurat hadde gått av en buss i nærheten ble også drept i skytingen, melder Latin American Herald Tribune.

LIKE VED BARNEHAGEN: Her jobber polititeknikere på åstedet der fem personer ble drept. Foto: EPA/Juan Cedillo/Scanpix
LIKE VED BARNEHAGEN: Her jobber polititeknikere på åstedet der fem personer ble drept. Foto: EPA/Juan Cedillo/Scanpix Vis mer

Ifølge avisa jobber pirat-taxisjåfører som informanter for narkokartellene, ved å varsle om soldater og politifolk over radiosambandet.

Mer enn 1300 personer, inkludert 80 politifolk, har blitt drept i forbindelse narkovolden i Nuevo Leon de siste 14 månedene. Narkokartell kjemper om kontrollen over Nuevo Leon og nabostaten Tamaulipas - og de verdifulle smuglerrutene til USA.

SKJØT TAXISJÅFØRER: Her ligger en av de drepte foran en taxi i Monterrey. Foto: Reuters/Tomas Bravo/Scanpix
SKJØT TAXISJÅFØRER: Her ligger en av de drepte foran en taxi i Monterrey. Foto: Reuters/Tomas Bravo/Scanpix Vis mer